İnegöl'de ulaşım zamlandı

Bursa İnegöl Belediyesi Meclis toplantısı Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 10 gündem maddesi ile 2 takrir maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda İNULAŞ'ın zam talebi yeniden görüşülerek karara bağlandı. Daha öncesinde İNULAŞ'ın önerdiği tam bilet 1.85 TL, öğrenci bileti 1.20 TL'lik tarife kabul görmedi. İlgili trafik komisyonunun belirlediği tam 1.50 TL, öğrenci 0.85 Kuruş tarifesi üzerinde görüşmeler yapıldı. Tam bilet olduğu gibi, öğrenci biletinde ise 0,05 kuruşluk indirime gidilerek 0,80 kuruş olarak kabul edildi. Toplu taşımadaki yeni tarife, 1 Ekim tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Gündemin 8'nci maddesi olarak görüşülen toplu taşıma zamları konusunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konu hakkında görüşmelerin ağustos ayı meclisinde yapıldığını, fakat konunun karara bağlanmadığını söyledi.

Zam talebinin Trafik Komisyonuna havale edildiğini söyleyen Başkan Aktaş, ?İNULAŞ tarafından Belediye Meclis toplantısına gönderilen dilekçede 1.40 kuruş olan tam bilet fiyatı 1.80 kuruşa, 0.70 kuruş olan öğrenci bileti ise 1.20 TL olması talebi söz konusuydu. Belediye meclis üyeleri Yusuf Şen, Refika Kasapoğlu, Mehmet Ergene, Latif Balantekin, Yüksel Beyhan, Ayhan Baygın, Hivzullah Ayte ve Müfit Besler'den oluşan komisyon 1.40 kuruş olan tam bilet fiyatı 1.50 kuruşa, 0.70 kuruş olan öğrenci bileti ise 0.85 kuruş olmasını kararlaştırdı.'' dedi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda öğrenci biletinin 0.80 kuruş, tam biletin ise 1.50 kuruş olması, meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Yapılan oylamanın ardından zam talepleri oy birliği ile kabul edildi.

Belediye meclis toplantısında İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan modern taksi duraklarının aylık kira bedelleri de belirlendi. Konuya ilişkin bilgi veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, taksicilerin tek çatı altına alınması ile alakalı bir çalışma yaptıklarını hatırlatarak, ?İnegöl Belediyesi tarafından, şehir estetiğine uygun olarak taksicilik sektörünü belli standartlara kavuşturmak amacıyla şehrin 11 noktasına modern taksi durağı yapmıştık. Biz bu taksi duraklarında alınacak kira bedelinin belirlenmesi için görüşüyoruz. Kira bedellerinin kooperatiften alınmasının doğru bir yaklaşım olacağını düşünüyorum. Her taksi durağından 300'er lira olmak üzere aylık 3 bin 300 lira kira bedeli alınacak.? açıklamasında bulundu.

Konuşmalar sonrasında, her taksi durağı için 300'er lira aylık kira alınması, durakların 10 yıl boyunca kooperatife kiralanması ve kira bedellerinde EFE-TÜFE oranlarına göre yıllık artış olması konusu oylama sonucu oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca gündemin 10. maddesinde evsel inşaat atıklarının ücret tarifesi görüşülerek, evlerden çıkan moloz atıklarının İnegöl Belediyesi tarafından çuval başına 2 TL alınarak, toplanması oy birliği ile kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber