Balıkesirliler günlük 14 gram fazla tuz tüketiyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Toprak, günlük 6 gram olması gereken tuz tüketimi oranının Balıkesir'de 20 gram düzeyinde olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAÜ Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 'Son Dönem Böbrek Yetmezliğinde Tedavi Seçenekleri ve Hasta Eğitimi' konulu toplantıda konuşan İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Toprak, kronik böbrek yetmezliği olan hasta ve yakınlarına konuyla ilgili bilgi verdi. Toplantıya üniversite personeli de katıldı. Tıp Fakültesi 1. Sınıf Amfisi'nde gerçekleştirilen toplantıda Doç. Dr. Ömer Toprak, kronik böbrek yetmezliği olup da henüz diyalize girmeyen ya da diyaliz sınırında olan hastalar ve yakınlarının eğitimine yönelik açıklamalarda bulundu.

Eğitime katılanları sigaranın zararları, ağrı kesici ve antibiyotik kullanımı, su tüketimi, egzersiz yapma, böbreklere zararlı gıda maddeleri gibi konularda bilgilendiren Doç. Dr. Toprak, tuz tüketiminin Balıkesir'de çok yüksek olduğunun altını çizdi. Toprak, günlük tuz tüketimi oranının 6 gramla sınırlı tutulması gerektiğini hatırlatırken, bu oranın Balıkesir'de 20 gram düzeyinde olduğunu bildirdi. Toprak, eğitim toplantılarının bundan sonra da her ayın ilk perşembe günü hasta ve hasta yakınlarına yönelik sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber