FEF mezunları Hüseyin Çelik ile görüştü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 04:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik fen edebiyat mezunlarıyla görüştü. Görüşmeye katılan bir memurlar.net üyesinin gönderdiği bilgi notu aşağıda yer almaktadır.

Öncelikle kendisinin twitter üzerinden gelen görüşme talebinden sonra sosyal medya üzerinden birleşerek tek yürek olduğumuz grup üyeleriyle, Sn Hüseyin Çelik ile neleri konuşmamız gerektiğini belirledik. Tüm üyelerimiz sıkıntılarını ve önerilerini bizlere ilettiler. Bizde bunun üzerine önerilerin ve sıkıntıların yer aldığı bir metin hazırlayarak Sn. Hüseyin Çelik' e sunduk.

İlk olarak birçok arkadaşımızın isteği olan formasyon konusuna değindik. Bu konuyu kendisinin de çok iyi bildiğini ve takip ettiğini belirtti.

FEF mezunlarının diğer fakülte mezunları gibi devlet kurumunda çalışmak istediklerini fakat branş atamaları yeterli sayıda olmadığından dolayı birçok arkadaşımızın 4001 nitelik koduna yönelme durumunda kaldığını, branş atamalarımızdaki sayısal verileri de göstererek kendisine ilettik. Hatta bu konu üzerine bizden bir de FEF bölümleri olarak konuyu kapsayan rapor hazırlanmasını talep etti.

4001 nitelik koduna yönelme sadece FEF mezunları için değil, kendi branş ataması az olan birçok fakültenin lisans mezununun da başvurduğu bir yoldur. Fakat son yıllarda 4001 nitelik kodundaki ciddi azalmanın, zaten branş atamalarında mağdur olan başta FEF mezunları olmak üzere diğer fakültelerin lisans mezunlarının da mağduriyetlerini arttırmakta olduğunu Sn. Hüseyin Çelik' e aktardık. Daha sonra, merkezi atamalarda kullanılan bir nitelik kodu olan 4001 kodunun, herhangi bir lisans mezununu ifade ettiğini ve hangi unvanların 4001 nitelik koduyla alım yaptığını anlattık. Son zamanlarda 4001 nitelik kodundaki azalmayı sayısal verilerle ve birçok örnekle de kendisine açıkladıktan sonra 4001 nitelik kodunun azalma sebeplerini ve bu sebeplerin esasında gerçekle bağdaşmadığını da örneklerle ifade ettik.

Sn. Hüseyin Çelik, anlattığımız tüm konuları dikkatle dinleyerek notlar aldıktan sonra bu sorunların çözümüyle alakalı olarak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüşeceğini belirtti.

Sizlerin görüşme ile ilgili meraklarını gidermek adına hazırlanan bu metinde sorularınızın bir nebze de olsa azalmasını umuyoruz.

Sn. Hüseyin Çelik'e bize sıkıntılarımızı anlatma fırsatı verdiği için tüm FEF mezunları olarak teşekkürlerimizi sunarız. Kendisi bizi çok sıcak karşılamakla kalmayıp söylediğimiz her noktayı da dikkatli bir şekilde dinledi. Bir FEF'li olan Sn. Hüseyin Çelik ile sorunlarımıza çözüm aramanın doğru bir adım olduğunu, kendisinin bize olan yaklaşımından da net bir şekilde anladık. Öyle ki; her telefon çalışında konuşmanın bölünmesinden dolayı bizden özür dileme hassasiyetini gösteren bir devlet büyüğünün, bizi anlaması ve önemseyip dikkate alması, ilettiğimiz sorunlarımızın çözümü adına içimize su serpti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber