Müfredata son dakika angaryası

Haber Giriş : 04 Eylül 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredatı denemek için geçen yıl 120 okulda pilot uygulama başlatmıştı. Ancak bakanlık, uygulamada elde edilen sonuçları yeni değerlendirebildi. Bu çerçevede müfredattaki yaklaşık

5 bin konudan 507'si değiştirildi. Fen ve teknoloji eğitimi 4'üncü ve 5'inci sınıfta okutulan tüm ünitelerin yerleri yeniden belirlendi. 4'üncü sınıfta 7 konu değiştirildi, 56 konu da içerik ve işlenme bakımından düzenlendi. Hayat bilgisi, matematik, sosyal bilgiler ve Türkçe derslerinde de birçok değişikliğe gidildi. Kitaplar basıldığı için yeni düzenleme Milli Eğitim Bakanlığı'nın internette sitesinde yer alacak. Öğretmenler, değişikliğe ilişkin metinleri internetten kopyalayarak öğrencilere okutacak. Böylece esas olan kitaplar değil, sanal ortamdaki yeni metinler olacak

RAPORLAR ETKİLİ OLDU

Pilot uygulama yapılan ilköğretim okullarındaki öğretmenlerin, yöneticilerin, müfettişlerin, öğrencilerin ve velilerinin görüşlerini yansıtan değerlendirme raporları,

Eğitimi Araştırma Geliştirme Dairesi tarafından yapılan araştırma raporu,

İlköğretim Genel Müdürlüğü ile Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarında müfettiş, öğretmen ve yöneticiler tarafından komisyona iletilen görüşler,

Özel eğitim kurumlarında görevli öğretmen, yönetici ve öğrenci velileri görüşleri,

Üniversitelerden, akademisyenlerden ve sivil toplum örgütlerinden gelen görüşler.

EĞİTİMCİLER UYARMIŞTI

Eğitimciler, eğitim sendikaları öğretim yılı sonunda pilot okullardan alınacak raporlara göre değişiklik yapılacağı yönünde uyarılarda bulunmuştu. Bundan dolayı eğitimciler yeni müfredat programının 2006-2007 öğretim yılında uygulanmasını önermişti. Ancak, program uygulamaya konuldu ve ona göre milyonlarca ders kitabı hazırlandı.

İHALE AÇILACAK

Talim Terbiye Kurulu, geçen hafta programlarda kapsamlı değişiklikler yaptı. Hazırlanan tüm tanıtım materyalleri de boşa giderken, hazırlanan binlerce ders, öğrenci, çalışma ve öğretmen kılavuz kitabı henüz öğrencinin eline geçmeden ?eski kitap' oluverdi. Bu durumda Bakanlık 2006-2007 öğretim yılı için yeni kitaplarla ilgi tekrar ihale yapmak zorunda kalacak.

Hayat Bilgisi: Birinci sınıf kitabında 62 konu, ikinci sınıf kitabında 92 konu, üçüncü sınıf kitabında 82 konuda değişiklik yapıldı.

Fen ve Teknoloji Eğitimi: Dördüncü ve beşinci sınıflarda okutulan bu dersin tüm ünitelerinin sıralaması değiştirildi.

Dördüncü sınıf programında yedi konu değiştirilirken programın mantığını kavramayı sağlayan 56 konunun açıklanması ve etkinliği de yeniden düzenlendi.

Beşinci sınıf programında 60 konunun açıklanması değiştirildi.

Matematik: Beşinci sınıfın 95 konusu değiştirildi, yeni konular eklendi. Kesirler, ondalık kesirler ve yüzdeler tekrar yazıldı. Birinci sınıfa da ?veri' dersi konuldu.

Sosyal Bilgiler: Dördüncü ve beşinci sınıflarda yer alan ?Birey ve Kimlik' dersinin adı ?Birey ve Toplum' oldu.

Türkçe: Türkçe 1-5 öğretim programında var olan 35 konu yeniden eklendi, 15 konu ise programdan çıkarıldı. Konularla ilgili değişiklikler, öğrenme alanları arasında konuların eşleştirilmesi ve sınıf düzeylerinin yeniden belirlenmesi amacıyla yapıldı. Programa, daha önce programda olmayan yeni bir konu eklemesi yapılmazken, üç konu çıkarıldı.

4. Sınıf

1. Ünite : Vücudumuz Bilmecesini Çözelim

2. Ünite : Maddeyi Tanıyalım

3. Ünite : Kuvvet ve Hareket

4. Ünite : Işık ve Ses

5. Ünite : Gezegenimiz Dünya

6. Ünite : Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım

7. Ünite : Yaşamımızdaki Elektrik

5. Sınıf

1. Ünite: Vücudumuz Bilmecesini Çözelim

2. Ünite: Maddenin Değişimi ve Tanınması

3. Ünite: Kuvvet ve Hareket

4. Ünite: Yaşamımızdaki Elektrik

5. Ünite: Dünya, Güneş ve Ay

6. Ünite: Canlılar Dünyasını Gezelim, Tanıyalım

7. Ünite: Işık ve Ses

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber