Gölbaşı'na 18 metrelik dev şelale yapılıyor

Ankara'da Gölbaşı Belediyesi, TEK yolu üzerine 3 kademeden oluşan, 18 metre yüksekliğinde dev bir şelale yaptırıyor. Hafriyat alma işlemleri tamamlanan dev şelalede inşaat çalışmalarına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gölbaşı Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dev şelalenin 2 bin 416 metrekare alan üzerine bin 150 metrekare yapısal alanı olacak. Şelale çevresinde, su ve ışık oyunları, büyük su havuzu ve doğal kayalardan oluşan bir kaya bahçesi, kaya bahçesinin önünde de dinlenme ve fotoğraf çektirme alanları ile iki adet otopark bulunacak. Şelale çevresini bin 266 metrekare yeşil alan, 182 adet çeşitli cins ve boylarda ağaç ile 353 adet çalı türü bitki süsleyecek.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yaptığı açıklamada, Gölbaşı'nı her geçen gün daha da yaşanabilir bir kent yapabilmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Odabaşı, "Gölbaşımızı cazibe merkezi yapabilmek için çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Gölbaşı TEK yoluna yapımına başladığımız ve ilçemize girerken büyüleyici güzelliği ile herkesi karşılayacak dev şelalemizin 22 Eylül'de temelini atmayı planlıyoruz. Şelalemizin Gölbaşımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İlçemiz, projelerimizle değişimi yaşamaya devam edecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber