Başbakan'dan patlama açıklaması: 4 askeri yetkili görevinden alındı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, Afyon'daki patlamayla ilgili 4 askeri yetkilinin görevden alındığını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Albay, yarbay, binbaşı ve astsubay rütbesinde 4 askeri personel görevinden alındı" dedi.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"4 askeri personel görevden alındı"

Afyonkarahisar patlamasıyla ilgili kesinleşmiş bir rapor yok hala çalışmalar ve bölgedeki temizlik çalışmaları sürüyor. 1 şehidimizin cenazesi toprağa verildi. 19 şehidimizin DNA testleri tamamlandı. 24 şehidin DNA testi tammalandıktan sonra cenazzeler defin için ailelerine verilecek. Neden hemen yapılmıyor bu işlem çünkü tüm adli işlem tamamlanıp nihai karar verilince gerçekleştirilecek. Albay, yarbay, binbaşı ve astsubay rütbesinde 4 askeri personel görevinden alınarak başka bir yerde görevlendirilmiştir.

"Komutanlardan bilgi aldım diyor, o zaman çık açıkla"

İhmal mi sabotaj mı bununla ilgili bütün değerlendirmeler, idari ve adli çalışmalar devam ediyor. Bunun dışında açıklama yapmak aileleri yaralayacağı gibi milletimizi de yaralanmaktadır. Ana muhalefet partisi liderinin dün br gazetede çıkan haberinde yüzde 99 sabotaj diyor. Kendisini Genelkurmay 2. Başkanı aradığında da ben böyle bir açıklama yapmadım dedi. Üst düzey komutanlardan bilgi aldım diyor, o zaman çık açıkla kim bu komutanlar. 25 tane şehit var sen bu şehitler üzerinden nasıl bir rant elde ederim diye düşünüyorsun. Gerek Hükümetimiz'in gerekse Genelkurmay Başkanlığı'nın oturmuş bir geleneği vardır adli soruşturmalar başlatıldı ve devam ediyor. Haklı olarak silahlı kuvvetlerin böyle bir iftirada yapması gereken yargı yoluna gitmektir.

"Valimiz'in davranışı yanlıştı"

Valimizin böyle bir hassas durumda çok daha duyarlı davranmalıydı. Genelkurmay ve valimizin bir ayara gelmesi doğaldır. Ama böyle bir günde hediyeleşme yanlıştır ve fotoğraf çektirip bunları sitesinde yayınlaması ayrı bir yanlıştır. Halkımızın bu duruma gösterdiği tepki de haklıdır.

"Kabine değişikliği yol haritamızda yok"

Burada kalmak istediği sürece Haşimi'yi Türkiye'de tutarız. Kabinelerin değişimi yenilenmesi bunlar kongrelerle paralel yürüyen işler değildir. Ama bizim yol haritamızın içerisinde yer alan bir konu değil. Şimdi odaklandığımız 30 Eylül'de ustalık dönemimizde yeni katılımlarla örnek bir genel kurulu ortaya koymak istiyoruz. Ama bu bizim miadımız değildir bizim miadımız 14 Ağustos 2001'dir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber