Büyükşehir'den Protokol Yolu çevresine 12 bin metrekarelik park

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Pursaklar'da 12 bin metrekarelik bir park yaptırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayyıldız Mahallesi'nde inşa ettirilen Sacit Safi Parkı, 13 Eylül Perşembe günü Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katılacağı törenle Başkentlilerin hizmetine açılacak.

Sacit Safi Parkı, Esenboğa Havaalanı Yolu boyunca uzanıyor. Park, oyun grubu ile çocukların; koşu yolu, basketbol sahası ve halı futbol sahası ile gençlerin; yürüyüş yolu, kondisyon aletlerinden oluşan spor alanı, kamelyaları ve banklarıyla da bölge sakinlerinin büyük bir ihtiyacını karşılayacak. Pursaklar Sacit Safi Parkı'nın, Gümüşköy Sitesi hizasından başlayıp orman şeklindeki ağaçlandırma alanı ile yol boyunca atıl durumda bulunan 12 bin metrekarelik alanın değerlendirilerek yapıldığını anlatan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, parkın, sentetik çimle kaplı 1400 metrelik koşu yolu, yürüyüş yolu, süs havuzları, lego tüp şeklinde kaydırak ve salıncaklardan oluşan oyun grubu ve üst bölümünde 12 adet çeşitli kondisyon aletleri bulunan bir spor alanı ile donatıldığını belirtti.

7 BİN METREKARE YEŞİL ALAN, 300 BOYLU AĞAÇ

Akgül, Sacit Safi Parkı'nın yaklaşık olarak 7 bin metrekarelik bölümünü yeşil alan olarak düzenlediğini, mevsimlik çiçekler, sarmaşıklar ve bin 600 rengarenk gülle bezendiğini ifade etti. Parkın var olan çam ağaçlarına ilaveten 17 bin adet çeşitli çalı grupları ve 300 adet boylu ağaç dikildiğini de söyleyen Başkan Akgül; 4 giriş kapısı bulunan parkın bir kapısından da merdivenlerle protokol yolu yaya geçidine ulaşılabildiğini ve güven içinde yolun karşısına geçilebildiğini anlattı.

Park alanındaki kot farkının, parkın 2 teras biçiminde düzenlenerek çözüldüğünü kaydeden Akgül, ?Dinlenmek isteyenler alt bölümdeki banklar, pergoleler ve büyük çam ağaçlarının gölgesinde oturabilecekler, parkın ormana yakın olan üst bölümü ise daha çok spor yapmak isteyen vatandaşlara hitap edecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber