'Asansörde kalan kurtarılmayacak' yazısını gören binmekten vazgeçiyor

Yozgat'ta 7 katlı bir apartmanın asansörüne yapıştırılan 'Asansörde kalan kurtarılmayacak' yazısını görenler asansör yerine basamakları yürüyerek çıkmayı tercih ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ta 7 katlı bir apartmanın asansörüne yapıştırılan 'Asansörde kalan kurtarılmayacak' yazısını görenler asansör yerine basamakları yürüyerek çıkmayı tercih ediyor.

Çapanoğlu Apartmanı sakinleri, sürekli uyarılara rağmen 3 kişilik asansöre daha fazla kişinin binmesiyle sık sık bozulan asansörü yaptırmaktan usandıklarını belirterek, çareyi asansöre yapıştırdıkları uyarı yazısında bulduklarını söyledi. Asansöre yapıştırılan yazıda 'Allah rızası için apartmana 3 kişiden fazla binmeyin. Asansörde kalan kurtarılmayacak. Arıza masrafı ödettirilecektir. Asılı olan kağıdı yırtmayın' uyarısı dikkat çekiyor.

Yozgat Medrese Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Çapanoğlu Apartmanı yöneticisi Mustafa Bölükbaşı, asansörün sürekli arızalandığını, bunun sebebinin ise fazla kişinin binmesinden kaynaklandığını söyledi. Bölükbaşı, bina sakinleri ile yaptıkları toplantıda asansöre uyarı yazısı yapıştırma kararı aldıklarını ve bunu da uygulamaya koyduklarını belirterek, "Gece ya da gündüz bir bakıyoruz, bağıran çağıranlar, asansörü yumruklayanlar oluyor. Bizler de onları kurtarmak için uzun uğraş veriyoruz. Ben ikinci katta oturuyorum. Bu katta kalanların yardımına mecburen karşı komşum koşuyor. Diğer katlarda kalan olursa o kattaki sakinlerimiz yardım ediyor. Asansör üç kişilik olduğu için fazla kişi binince mecburen çekmiyor, çekse bile bir metre çıkınca duruyor ve ondan sonra olanlar oluyor. Biz de apartman sakinlerimizle böyle bir karar aldık. Çok şükür şimdilik pek kalan olmadı. Yazıyı okuyan vatandaşlarımız bırakın fazla kişi binmesini, binmemeyi tercih ediyor." dedi.

Bölükbaşı, her yıl asansör bakımını düzenli olarak yaptırdıklarını ifade ederek, "Asansör bakımını çok önemsiyoruz. Allah korusun, ölüme sebebiyet verecek hadiselerin yaşanmasına sebep olabilir. Bu bakımdan tüm apartman yöneticilerini de yaklaşan kış öncesi asansör bakımlarını yaptırması konusunda uyarıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber