Aydın'ın 6 ilçesinde elektrik kesintisi

5 ilçe pazar gününü elektriksiz geçirecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), tarafından Aydın'ın Nazilli ilçesindeki trafo merkezi yenileme çalışmaları sebebiyle Nazilli başta olmak üzere, Sultanhisar'ın Atça Beldesi, Bozdoğan, Kuyucak, Karacasu ve Buharkent ilçe merkezleri ile belde ve köylerinde elektrik kesintisi uygulanacağını duyuruldu.

TEİAŞ 21.İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Aydın İletim Şebeke İşletme Bakım Müdürlüğü tarafından; Nazilli TM yenileme çalışmaları kapsamında 154/31,5 kV 100 MVA trafonun yeni tesis edilen 154 kV Hat+Trafo ortak TR-3 fiderine nakil edileceğinden dolayı 16 Eylül 2012 Pazar günü 08:00-19:00 saatleri arasında Nazilli Merkez, Kuyucak Merkez, Buharkent Merkez ve Karacasu Merkez'e bağlı tüm Beldeler ve tüm Özel Trafolu Müşteriler ile Atça Beldesi ve beldeye bağlı tüm Köyler ile Özel Trafolu Müşterilere elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi. Öte yandan 17 Eylül 2012 Pazartesi günü 06:00-08:00 saatlerinde ise 154 kV Nazilli - Kemer HES EİH'nın 1 NP'da camper bağlantısı söküleceğinden dolayı Bozdoğan Merkez, Tüm Belde, Tüm Köyler ve Tüm Özel Trafolu Müşteriler ile Akçay HES'e elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi.

YOL GENİŞLETMEK İÇİN TAŞINIYOR

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce Evranlı Mezarlığı kuzeyindeki kalan şehitler bulvarının bağlantısına kadar olan yolun dar olmasından dolayı yapılan genişletme çalışmaları çerçevesinde trafo merkezi taşınıyor. Daha önce 5 metre olan yolun genişletilmesi için bir dizi çalışma yapan Nazilli Belediyesi'nin yoğun çabası sonuçlanıyor. 1950-1960'lı yıllarda yapılan trafo merkezinin hem eski teknoloji olmasından dolayı hemde Nazilli ile Dallıca köyü arasındaki bağlantı yolunun dar olmasından dolayı yapılan çalışmada sona gelindi. 2 aşama halinde taşınacak olan Trafo Merkezinin ilk adımı olarak elektrik trafoları tesisin arka kısmında olan yeni modern trafolar ile değiştirilerek yerlerinden alınacak. Sabah 08:00 sıralarında başlayacak ve yaklaşık 5-6 saat sürmesi beklenen çalışmaların herhangi bir aksaklık olmaması halinde öğlen 13:00 sıralarında bitirilerek elektrik verilmesi hedeflenirken, herhangi bir sorun olması halinde sürenin belirtilen 19:00 saatine kadar tamamlanacağı söylendi. Öte yandan taşıma işleminin ikinci ve son ayağının ise Aralık 2012 veya Şubat 2013'te olacağı belirtildi. Aynı saat aralığında olacak çalışma ile Nazilli ve çevresine elektrik dağıtımı sağlayan trafoların son teknoloji ile donatılmış modern bir tesis olacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber