Eskişehir'de dolandırıcılık şüphelileri yakalandı

Eskişehir'de internet üzerinden zeytin satışı yapan bir şahsın 4 bin 800 TL değerinde ki ürününü alarak dolandırdıkları iddia edilen 2 şüpheli yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre polis, internet üzerinden üretmiş olduğu zeytinleri satışa çıkartan Coşkun A.'yi (52) telefon ile arayarak zeytin satın almak için sipariş vererek 4 bin 800 TL değerinde ki zeytini alarak kente getiren dolandırıcılık şüphelileri Cemal B. (45) ve Erdal B. (25) yakalayarak gözaltına aldı.

Yetkililer, daha önceki yıllarda da, internet üzerinden satışa sunulan araçlara müşteri olup bu araçları ilimize getirdikten sonra araç sahiplerini misafir eden, kendilerini iş adamı olarak tanıtıp paranın geleceğini söyledikten sonra noter satışı yaparak araç dolandıran örgüte yönelik operasyonda yakalanan şahısların, son zamanlarda ise aynı yöntemle gıda, giysi v.s. dolandırıcılıklarına karıştıkları belirlendi. Bu şekilde Nazilli ilçesinde zeytin ticareti yapan mağdura kendilerini zeytin ticareti yaptıkları şeklinde tanıtan şüphelilerin Eskişehir'e 600 kilogram civarında zeytin getirttikleri ve mağdura misafirperverlik gösterip para gelecek şeklinde oyaladıkları ve kamyondan indirdikleri zeytinleri depoladıkları adresten kısa süre içerisinde taşıdıkları anlaşılmış, konuyla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan şüphelilere ait yerlerde yapılan aramalarda mağdura ait olduğu anlaşılan zeytinlerden bir kısmı elde edildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber