Solhan'da ani hayvan ölümleri

Bingöl'ün Solhan ilçesi Murat Köyü Alak Mezrasında 2 ay içinde 15'i büyükbaş olmak üzere toplam 20 hayvan bilinmeyen bir nedenden dolayı telef oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temmuz ayından itibaren bölgede ani hayvan ölümlerinin baş gösterdiğini belirten mezra sakinlerinden Turan Yayan, Ramazan ayının ilk haftasında başlayan ani hayvan ölümlerinin devam ettiğini, bugüne kadar toplam 20 hayvanın telef olduğunu söyledi. Hayvan ölümlerinin artması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkililerine haber verdiklerini belirten Yayan, kontrol için köye giden veteriner hekimin sorunun köyde bulunan sudan kaynaklanabileceğini söylediğini ve tüm bunlara rağmen ilgili kurumun gerekli desteği sunmadığını kaydetti.

?SUYUN TAHLİL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ?

Önlem alınmadığı takdirde mezrada hayvan kalmayacağını dile getiren diğer mezra sakinleri, ?Sorunun neden kaynaklandığının tespit edilmesi için suyun tahlil edilmesi gerekiyor. Yetkililerden gerekli olan çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirmelerini ve sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapmalarını, hayvanların telef olma nedenlerinin araştırmalarını istiyoruz" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber