Emekli Öğretmen çiftin engellilere yardım çabası

Devrek'te emekli öğretmen çift, işlettikleri internet kafede 100 mavi kapak getirene 1 saat ücretsiz internet kullandırarak, engellilere tekerlekli sandalye temin edilmesi için düzenlenen kampanyalara destek sağlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Veysel Atasoy Caddesi üzerinde faaliyet gösteren internet kafenin işletmecisi emekli öğretmenler Naime ve Hüseyin Gür çiftinin başlattıkları, "100 Mavi Kapak Getirene 1 Saat İnternet Bedava" kampanyası ilgi görüyor.

Pet şişe kapaklarını toplayan gençler ve çocuklar, hem internet hizmetinden bedava yararlanıyor hem de sosyal sorumluluk projesine destek veriyor.

Emekli öğretmen Naime Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4-5 ay önce başladıkları kampanyanın gördüğü ilginin, kendilerini mutlu ettiğini, çocuklara ve gençlere 1 saatlik internet ödülü karşılığı sosyal dayanışmanın önemini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Engellilerin toplumsal yaşama katılmaları açısından tekerlekli sandalyenin önem taşıdığını anlatan Gür, "Gençlerimiz ve müşterilerimiz topladıkları mavi kapakları bize getirsinler, bunun karşılığında da bir saat bedava internet hakkı kazansınlar istedik. Kısa zamanda 13 çuval mavi kapak topladık. Bu kapakları belediyeye teslim ederek engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması için kullanılmasını arzuluyoruz" dedi.

Hüseyin Gür de kampanyaya yoğun ilgi olduğunu, toplumun her kesiminin, insanları kapak toplamaya teşvik edecek projelere imza atabileceğini belirtti.

Pet şişelerin kapaklarının geri dönüşüm firmalarınca değerlendirildiğini, bu sayede de engellilere tekerlekli sandalye temini için kaynak sağlanabildiğini vurgulayan Gür, "Devrekli gençlerimiz sosyal amaçlı olarak başlattığımız bu kampanya destek oluyor. Bir saatlik internet ise sadece motivasyon sağlıyor. Kampanyamıza imkan dahillerinde devam edeceğiz" dedi.

Muhabir: Erdinç Aksoy/ Ömer Erim Baştimar

Yayıncı: Şükran Yücel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber