Yeni Genel Müdürün ikinci icraatı kendine özel torpil yapmak oldu

Haber Giriş : 06 Eylül 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mine Acar'ın ikinci icraatı kendine özel torpil yapmak oldu.Gişe memuru Kerim Göksu'yu genel müdür yardımcısı olarak atayan Acar, Genel Müdür kadrosuna girebilmek için zorunlu olan (b)'den (a) kadrosuna geçmeyi, ilginç bir formülle gerçekleştirdi.

2000 yılında reji asistanlığı sınavını kazanan ancak mahkeme kararı ile bu haktan mahrum kalan Mine Acar bu nedenle (b) grubu kadroda yer alıyordu. Bu nedenle Genel Müdürlük görevine vekaleten başlayabilen Acar, asalet meselesini de çözmeyi başardı.

KONYA ZİYARETİ MANEVRASI

Acar, 31 Ağustos'ta Konya'ya Genel Müdür olarak günübirlik bir ziyaret düzenledi. Bu sırada vekaleti ise yeni atadığı Genel Müdür Yardımcılarından Tayfun Orhon'a bıraktı. Orhon, Genel Müdür Acar şehir dışındayken Onun sanatçı kadrosuna atanması meselesini de Danıştay'a acilen yazdığı bir resmi yazı ile tamamen çözdü.

Orhon'un yazısında şöyle denildi:

?Yukarıda esas numarası belirtilen dava dosyasındaki 2 Eylül 2004 tarih ve 1211 sayılı yürütmenin durdurulması talebini de içeren temyiz talebimizi 31.08. 2005 tarih ve 2353 sayılı Sanat Yönetim Kurulu kararının 2. maddesine istinaden çekiyoruz. Dosyayla ilgili temyiz talebimizden feragat ediyoruz.?

ASALET HAKKI ALDI

Böylece, yönetimini üstlendiği kurumla mahkemelik olan Mine Acar, Genel Müdürlüğü vekaleten değil asalaten yürütme hakkını da kazandı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber