Simav'da, depreme dayanıksız 3 okul başatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 12:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Son üç yılda dördü büyük üç önemli deprem yaşayan Simav'da, depreme dayanıklılık testinde riskli bulunan 3 okulun, öğrencilerin güvenliği açısından dün itibariyle boşaltıldığı bildirildi.

Birinci derece deprem bölgesindeki Simav'daki okulların tamamını 2012-2013 eğitim ve öğrenim dönemi başlamadan önce depreme dayanıklılık testinden geçirdiklerini ifade eden Simav Kaymakam Ünal,

?Deprem testinde sınıfta kalarak boşaltılan okulların geleceği konusunda şu anda net bir şey söyleyemiyoruz. Binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılıp yapılmayacağı veya güçlendirilip güçlendirilmeyeceği konuları şimdilik belirsiz. Onu zaman gösterecek. Ancak öğrencilerimizin güvenliği açısından deprem testinden geçemeyen Demirciköy İlköğretim Okulu ile Yeşilköy ve Savcılar İlköğretim Okullarımızı dün itibariyle boşalttık. Bu okullarımızdan Demirciköy İlköğretimde okuyan öğrencilerimiz yeni eğitim yılına Beyce İlköğretimde, Yeşilköy İlköğretimdeki öğrencilerimiz Simav Merkez İMKB İlköğretim Okulunda, Savcılar İlköğretim Okulumuzdaki öğrencilerimizde Kınık İlköğretim Okulunda başlayacaklar. Öğrenimlerini bundan böyle bu okullarımızda taşımalı şekilde sürdürecekler. Bu süreçte velilerimizden de anlayış bekliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber