Yeni Zelanda Büyükelçisi Macpherson Vali Tuna'yı ziyaret etti

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Taha Macpherson, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükelçi Macpherson, "Türkiye'ye geldiğimizde gösterilen misafirperverlikten büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Büyükelçi Taha Macpherson, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaretinde, iki ülke arasındaki tarihi bağların çok büyük olduğunu, Yeni Zelanda'da Çanakkale'nin çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Çanakkale'nin Yeni Zelanda için çok büyük önem arz ettiğini belirten Macpherson, "Çanakkale'ye gelmek benim için çok önemli. Özellikle Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye'nin ortak paylaştığı tarih bakımından da Çanakkale benim çok önemsediğim bir yer. Yeni Zelanda ve Türkiye'nin sıcak ilişkilerinin temelleri 1915 yılında Çanakkale ve civarında atılmıştır. Türkiye dostu olarak bizim her yıl önce 18 Mart'ta, daha sonra ise 25 Nisan'da buraya gelmek, hayatlarını kaybetmiş askerlerimizi ziyaret etmek en büyük görevlerimizdendir" dedi.

Türk makamlarına Yeni Zelanda hükümeti olarak teşekkür ettiklerini ifade eden Büyükelçi, "Bu savaşlarda hayatını kaybetmiş askerlerimiz, şehit Türk askerleriyle birlikte koyun koyuna yatıyorlar. ve bizim onları anmak için Türkiye'ye geldiğimizde gösterilen misafirperverlikten çok büyük memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Vali Tuna ise, göreve geldiği günden bu yana özellikle Yeni Zelanda ve Türkiye arasında yapıcı ve sıcak ilişkiler içinde bulunduklarını belirtti.

Büyükelçi Macpherson'un da göreve geldiğinden itibaren bu ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını anlatan Tuna, "Büyükelçinin sürekli gülen yüzü, sıcak ve samimi hali bizi çok mutlu etti. Tarihte karşı karşıya gelen iki milletin şu anda dostluk ve kardeşlik çerçevesinde geleceğe doğru yürümeleri gerçekten çok mühim. Geçmişte savaşta kaybettiğimiz değerlerimizi saygıyla anarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. - Çanakkale

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber