Bakanın 110 kilo dediği balet konuştu: 87 kiloyum

Haber Giriş : 06 Eylül 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un ?110 kiloluk balerinimiz var' dediği kişinin, balet Alper Kafa olduğu ortaya çıktı. Kafa, 37 yaşında, 1.83 boyunda ve 87 kilo.

Devlet Konservatuvarları Mezunları Dayanışma Derneği'nin başkanı da olan balet Alper Kafa, ?Ben de bale sanatçısıyım. Daha önce Bale Müdürlüğü görevinde de bulundum. Koreografi asistanlığı ve eser menajerliği de yaptım. 37 yaşındayım, boyum 1.83, kilom 87'dir. Sanatımda 19. yılıma girdim. Balet olarak benim de 7-8 kilo fazlam var. Gerektiğinde bu kiloları kısa sürede verebilirim' dedi. Bir balet için ?kilolu' sayılan 37 yaşındaki 19 yıllık balet Kafa, bakanın açıklamalarına şu yanıtı verdi:

Bakanlık, terazileri alıp müfettişlerini göndersin ve sanatçılarımızı tek tek tartsın. Bunların içinde kilolu olanların sayısı 3-5 kişiyi geçmez. Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya'da toplam 450 bale sanatçısı var. Bunların içinde de bakanın dediği kiloda balet ya da balerin yoktur. Ancak, ilerlemiş yaş grubundaki bazı sanatçılarımızın sağlık sebepleriyle kortizonlu ilaçlar almak zorunda olduğunu biliyoruz. Kullandıkları ilaçlar nedeniyle kilo almış olabilirler. Yaşlı ve hasta durumdaki bu sanatçılarımızın, bu sanat dalının oluştuğu dönemde ülkemize katkıları olmuş çok kıymetli sanatçılar olduğunun bilinmesi gerekir. Bakanımızın bu magazinsel yaklaşımını kınıyor, bir an önce bakanlığındaki sanat kurumlarıyla ilgili sivil toplum örgütlerinin seslerine kulak vermesini istiyorum. Yakın çevresi bakanı yanlış bilgilendirmektedir. Bakana söylenebilecek tek kelime olarak, ?Bakan çıplaktır' diye haykırıyorum.

Dünyanın hiçbir yerinde 110 kiloluk bale sanatçısı olmaz. Çünkü her gün en az bir saat bale çalışması yaparlar. Bu egzersizleri 110 kiloluk birinin yapması mümkün değildir. Buna dayanamazlar. Kilolu olduğu belirtilen sanatçılar da, eserlerde değerlendiriliyor. Bu arkadaşlarımız kral, kraliçe, hancı, restorancı, rahip, rahibe, anne-baba, dede-nine, milletvekili, bürokrat, bakan gibi karakter rollerinde değerlendiriliyorlar. Bu roller, eserlerde fazla sayı oluşturmaz. Bizde de kilolu sanatçı sayısı da fazla değildir. Herkes rolünün hakkını vererek, alnının terini akıtarak çalışır.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber