DİKA'nın 2012 teknik destek eğitimleri başladı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)'ndan, 2012 Yılı Mayıs-Haziran döneminde Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmış projelerin eğitimi başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Desteklenecek olan on projenin eğitimleri eylül ayı içinde bulundukları bölgelerde gerçekleştirilecek.

Bölgedeki kuruluşların uygulamada karşılaştıkları sorunları gidermek, kurumsal kapasite gelişimine katkıda bulunmak ve yerel kalkınmayla ilgili faaliyetleri desteklemek amacıyla Teknik Destek Programı açıldığı belirtildi. Genel amacın, yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak hazırlık ve uygulama aşamalarında karşılaşılan sıkıntılara teknik destek sağlamak olduğu ifade edildi.

2012 yılı boyunca iki aylık periyotlar halinde uygulanacak olan Teknik Destek Programına başvuru yapabilecek olan kurum ve kuruluşlar şunlardır: Yerel yönetimler, kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, iş geliştirme merkezleri, birlikler, kooperatifler ile sayılan bu kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber