Osmaniye'de yatırımlarda devlet yardımları ve teşvik mevzuatı anlatıldı

Yatırım yapanların devletin sağladığı imkanlardan faydalanma hakkı olduğu belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni dönemde iller, teşvik konusunda rekabet ve ekonomik durumlarına göre 6 bölgeye ayrılırken, Osmaniye, bu tabloda 5. bölgede yer alıyor.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Osmaniye'de, yatırımlarda devlet yardımları ve teşvik mevzuatları konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan Yatırım Danışmanı Abdulkadir Dedeoğlu, yatırım yapanların devletin sağladığı imkanlardan faydalanma hakkı olduğunu söyledi. Teşvik'in, sadece bir belge olduğunu vurgulayan Dedeoğlu, şöyle devam etti:

''Teşvik, bölgeler arasındaki dengesizlikleri gidermek, o ili refaha çıkartmak için vardır. Teşvik, aynı zaman da uluslararası fiyatlarda dengeyi kurarak rekabeti sağlıyor. Teşvik dediğimiz zaman, vatandaşlarımızın hafızasında sanki devlet tarafından nakit para veriliyor anlamına gelen bir algılama var. Şunu bilelim ki teşvik bir kredi ve nakit desteği değil, sadece devlet tarafından onaylanan bir belgedir. O beldede yapacağımız bir yatırımın desteklenen unsurlarını sıralayan bir belgedir. Yatırım teşvik belgesi, bankalar nezdinde kredi verilecek anlamına da gelmez. Yatırımları yapan herkesin devletin sağladığı haklardan faydalanma hakkı vardır. Yeni dönemde iller, teşvik konusunda rekabet ve ekonomik durumlarına göre 6 bölgeye ayrıldı. Osmaniye ili, bu tabloda 5. bölgede yer almaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber