Erdoğan'dan sınırlı değişim sinyali: Takımın iskeletini bozmayacağım

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

- 30 Eylül'de kongre var. Kabineyle ilgili beklentiler de var. Partide yönetim anlamında ne gibi revizyonlar var?

Futbol tabiriyle söyleyeyim, takımın iskeletini bozmayacağım ama... Hiçbir siyasi partinin yapmadığı parti içi çalışmayı biz yaptık. Ne yaptık? Tüm MKYK üyelerinin eline milletvekillerinin, kurucu üyelerin ve 50 kişilik liste verdik. Dışarıdan da tavsiye edecekleriniz olabilir dedik. Bize isimler teklif edin dedik. Bu listeye 5,10, 50 isim yazabilirsiniz, sizin takdirinizdir dedik. Biz ona göre 30 Eylül'de yapacağımız kongrede listemizi oluşturacağız dedik. Bazıları her şeyi birbirine karıştırıyor. Partimizin MKYK'sında ve il yönetiminde 3 dönem uygulaması yoktur. Bu uygulama genel başkan, il ve ilçe başkanları ve milletvekilleri içindir. Aradan bir dönem geçtikten sonra yeniden seçilme hakları vardır. Bazıları yeni milat diyor. Yeni milat söz konusu değil. Birinci 11 yılı bitirdik. Buna, ikinci 11 yılın güncellenmiş manifestosu ya da yeni yol haritası diyebilirsiniz.

YÖNETİM EKİBİMİZ OTURDU

- 2011'de milletvekillerinin yüzde 69'unu değiştirdiniz. Parti yönetiminde aynı oranda değişiklik yapacak mısınız?

Burada durum farklı. Oturmuş bir yönetim ekibimiz var. Çoğu işlevlerini yerine getiriyor. Tabii hücre tazelenmesi de çok çok yerinde olur.

- Yeni anayasada, AK Parti kamuda başörtüsü serbestisi getirecek öneriyi geri çektiği şeklinde haberler yapıldı? Geri mi çektiniz?

Sen inandın mı buna? Teklifi geri çekmemiz söz konusu değil. Sadece anlaşılamayan maddenin ertelenmesi var. Bir defa böyle bir konu bana gelmiş değil. İlk defa sizden duyuyorum. Bu komisyonlar arasında mevcut gelişmeler olumlu gitmiyor. Özellikle BDP'nin yaklaşım tarzı çok olumsuz. CHP'nin ne yapacağı belli değil. MHP ile AK Parti'nin uyumlu görüntüsü söz konusu. Ama biz istiyoruz ki, 4 parti yıl sonuna kadar bu işi bitirsin. Eğer 4 parti yürütemiyorsa, yürütecek partiler otursun anlaşsınlar. Şunu net söylüyorum. Biz masayı terk etmeyeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber