İki TIR'ın çarptığı üst geçitte çökme tehlikesi yaşandı

Ankara'da, iki saat arayla biçerdöver ve iş makinası yüklü iki TIR'ın çarptığı üst geçitte büyük hasar oluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çökme tehlikesinin bulunması sebebiyle anayol trafiğe kapatıldı. Üst geçitin gündüz yapılacak çalışmayla bulunduğu yerden kaldırılacağı öğrenildi.

Kazalar, Ankara - Eskişehir karayolu üzerinde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ikametinin bulunduğu konutların hemen karşısındaki geçitte gerçekleşti. Üst geçite önce Eskişehir istikametine giden TIR'ın dorsesindeki biçerdöver çarptı. Geçitin sağ tarafındaki merdiven kısmında büyük hasar oluştu. 3 saat sonra ise geçite Eskişehir'den Çorum istikametine seyreden 06 BLB 90 plakalı Yusuf Altınok yönetimindeki TIR'ın kasasındaki iş makinası çarptı. Çarpmanın etkisiyle tekerlekleri patlayan ve bir süre sürüklenen aracın kasasındaki iş makinası yola devrildi. Herhangi bir can kaybı ya da yaralananın olmadığı kaza sonrası üst geçitin diğer tarafında da hasar oluştu.

Kazaları gören ve geçitteki tehlikeyi fark eden vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler yol üzerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Geçitin etrafına emniyet şeridi çekildi. Anayol trafiğe kapatıldı. Güzergah yan yollardan verilmeye başlandı. Bir görgü tanığı geçitte aynı tip çok sayıda kazanın yaşandığını, belediyeyi arayıp gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent estetiği biriminden gelen ekipler olay yerinde incelemelerde bulundu. Geçitin gün içerisinde yapılacak çalışmaların ardından tamamen kaldırılacağı öğrenildi.

10 gün önce aynı yerde yaşanan kazada bir TIR'ın dorsesindeki dev sanayi boruları üst geçide çarpıp yola devrilmiş, yoldan geçen bir otomobil boruların içine girerek takla atmıştı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber