Yük treni ile yolcu treni çarpıştı:2 ölü, 9 yaralı

Çankırı'nın Korgun ilçesine bağlı İldız mevkiinde, yük treni ile bir yolcu treni çarpıştı. Kazada, 1 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankırı'da Devlet Demir Yolları işçilerinin bulunduğu trenin karşı yönden gelen tren çekicisiyle çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Çankırı'dan Kurşunlu istikametine giden Devlet Demir Yolları işçilerinin bulunduğu tren (iş otosu), karşı yönden gelen tren çekicisiyle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yan yatan yolcu treninin altında kalan işçilerden İhsan Özdemir olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı işçiler ise olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Yılmaz Demir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, yaralı işçilerden Suat D.'nin de hava ambulansı ile Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi. Erol B., Ömer U., Osman G., Mithat K., Adil U., Lütfi Kerim T., Lokman G. ve Hamit O.'nun ise Çankırı Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

Kazada hayatını kaybeden İhsan Özdemir'in cenazesi, cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


TCDD'den kaza açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, bugün sabah saatlerinde Çankırı'da 1 yol bakım işçisinin hayatını kaybettiği ve 10 işçinin yaralandığı kazaya ilgili Çankırı Cumhuriyet Savcılığı'nın inceleme başlattığını bildirdi.

TCDD'den, Çankırı'da 1 tren işçisinin hayatını kaybettiği ve 10 işçinin yaralandığı kazaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, bugün saat 08.45'te Çankırı Ildızım İstasyonu girişinde, Karabük yönüne gidecek olan iş otosunun, karşı yönden gelerek Çankırı'ya gidecek olan tek lokomotifin yoluna girdiğine dikkat çekilerek, ilk belirlemelere göre yol bakım otosunda bulunan İhsan Özdemir adlı yol bakım işçisinin olay yerinde hayatını kaybettiği ve 10 işçinin ise yaralandığı kaydedildi. Yaralıların olay yerine gönderilen ambulanslarla Çankırı Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındığı bildirilen açıklamaya göre, olaydan hemen sonra TCDD Kaza Araştırma ve Soruşturma Ekibi olay yerine intikal etti. Olayla ilgili Çankırı Cumhuriyet Savcılığı inceleme başlattığı kazaya ilişkin, ilk belirlemelere göre otonun istasyonda tek lokomotifi beklemesi gerekirken, beklemeden yola çıktığı tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber