TBMM personelinden ilginç projeler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de, personelin çeşitli konulara ilişkin hazırladığı proje ve öneriler, Değerlendirme Kurulu tarafından incelenmeye başlandı.

TBMM - Ali Eyvaz

Meclis personelinin proje ve önerileri, Mart ayından itibaren ''tbmm.intranet'' sayfasında ''Bir projem var. Bir önerim var'' başlığı açılarak toplanmaya başlanmıştı.

Hazırlanan 252 öneri ve projelerden bazıları şunlar:

-Komisyonların teknik donanım eksikliğinin giderilmesi amacıyla hazırlanan bir öneride, komisyon toplantı salonlarının elektronik ortamda sunumlar ve canlı bağlantı (video konferans) imkanları da içeren teknolojik donanıma kavuşturulması hedefleniyor.

-''Ülke Uzmanlığı'' adı verilen bir projede, dış ilişkiler bağlamında ilgili ülkenin siyasal, ekonomik ve sosyal durumu hakkındaki bilgilerin parlamenter diplomasi çerçevesinde yararlanılabilecek şekilde derlenmesi ve bu bilgilerin ilgili komisyonlara, dostluk gruplarına sunulması öngörülüyor.

-Genel Kurul'daki gizli oylamaları hızlandırmak amacıyla hazırlanan bir başka projede, Genel Kurul'da gizli oylama ve seçim işlerinde kullanılmak üzere elektronik oy kullanma kabinlerinin oluşturulması ve buna imkan verecek İçtüzük değişikliğinin yapılması tasarlanıyor.

-Sivil toplum kuruluşlarının TBMM'yi etkin takip edebilmeleri ve yasama sürecine katılımlarının güçlendirilmesi için hazırlanmış olan bir proje kapsamında TBMM'de ''STK Ofisi'' kurulması öneriliyor. STK'ların bu ofis üzerinden alanlarıyla ilgili konuları takip edebilmeleri, görüş ve katkılarını sunabilmeleri öngörülüyor.

-Bir başka projede, TBMM ile İçişleri Bakanlığı arasındaki caddenin trafiğe kapatılarak Meclis panoramasının en iyi ortaya çıktığı alanın park haline getirilerek, Avrupa'daki örneklerine benzer şekilde halkın kullanımına açılması hedefleniyor.

-Meclis Kampüsü içerisinde halka açık bir ''bahçe müze'' oluşturulmasıyla ilgili projede ise çeşitli bitki türünün yer aldığı Meclis bahçesinin halkın ziyaretine açılması öneriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber