Fem Anafen Dersanesi başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Mersin'de Fem Anafen Dersanesi Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda dereceye giren öğrencilerini ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dersanenin Yenişehir Şubesi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Fem Anafen Dersaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı, başarıyı ödüllendirmeyi gelenek haline getirdiklerini belirtti. 26 yıldır yüzlerce şampiyon yetiştiren dershanelerinin bu yıl SBS'de 3 Türkiye 1'ncisi, LYS'de ise 3 Mersin 1'ncisi çıkarmanın gururunu yaşadığını ifade eden Onaylı ?Sonuçları değerlendirdiğimizde çok önemli bireysel başarılar elde ettiğimiz gibi, kitlesel anlamda da büyük başarılara imza attık.? diye konuştu.

Mersin Fen Lisesi'ni kazanan 3 Ocak İlköğretim Okulu öğrencisi Esat İnce ile 700.Yıl İlköğretim Okulu Büşra İkiyek ve Galatasaray Lisesi'ni kazanan Özel TED İlköğretim Okulu öğrencisi Melisa Oğuz'un 500 tam puanla Türkiye birincisi olduğuna dikkat çeken Onaylı şöyle devam etti: ?LYS sonuçlarına göre Mersin birincisi olan öğrencilerimizden Mersin Fen Lisesi öğrencisi Emine Metin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni, Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Emre Benli İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni, Mersin 75.Yıl Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Zeynep Çınar ise Fatih Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği'ni kazandı.?

SBS sonuçlarına göre liselere 2 bin 23, üniversitelere de 2 bin 814 öğrencilerini yerleştirdiklerini anlatan Onaylı şunları kaydetti: ?Ayrıca dershanemizden, LYS'de 7 öğrencimiz Türkiye'de de ilk 100'e girerken SBS'de ise 35 öğrencimiz Mersin'de ilk 100'e girmiştir. Başarıları ile bizleri onurlandıran öğrencilerimizi, ailelerini ve tüm öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum.?

Dereceye giren öğrencilere ve okullarına ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber