En çok şikayet 186 elektirik arızadan

Bursa'nın İnegöl ilçesinde elektrik kesintilerinden ve 186 hattına ulaşamamaktan bıkan köy muhtarları, sıkıntılarını UEADAŞ yetkililerine anlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin başkanlığında yapılan toplantıda, köy muhtarları elektrik sıkıntısını UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu'na anlattı. Muhtarlar, elektrik şebekelerinin eski olmasından, arıza ekiplerinin yetersizliğinden ve 186 elektrik arıza hattının bir fonksiyonunun olmamasından şikayet etti. Hamidiye köyü muhtarı Hasan Kaya, "Köyümüz 42 yıllık bir elektrik şebekesine sahip, hiçbir yenileme yapılmadı. 186 elektrik arızayı aradığımız zaman kimseye ulaşamıyoruz. Bir cevap alamıyoruz" dedi.

Çiftlik Köyü Muhtarı Osman Buran ise, 186 elektrik arıza hattında arızayı bildirmede sıkıntı çektikleriniı ifade ederek, "Dağ köylerinde elektrik direkleri ağaçtan. Çoğu çürümüş. Değiştirilmesi gerekiyor. İnegöl genelinde hizmet veren 2-3 tane elektrik arıza ekibi var. 91 tane ise köy var. Arıza ekibi sıkıntısı var" diye konuştu.

Köy hatlarının çok eski olduğunu belirten Sungurpaşa köyü muhtarı Nurettin Türkan ise, "1967 yılında elektrik hatları köye çekildi ve bugüne kadar aynı kaldı. Herhangi bir çalışma yapılmadı. Elektrik arızası olduğunda, arıza ekibinin az olmasından dolayı arızaya müdahalede geç kalınıyor. Bu yüzden uzun süre elektrik gelmiyor" dedi.

Jandarma Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Mustafa Batar ise, "Trafoların çalınması konusunda bir sıkıntı var. Henüz yeni gelmeme rağmen 2 olay yaşandı. Trafoların çalınmasını önlemek için tedbir alınmasını istiyorum. Yüksek bir yere koyulabilir veya bir mafhaza yapılabilir" diye konuştu.

Şikayetleri dinleyen UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, 24 saat hizmet vermek zorunda olduklarını belirterek, "Devlete bu konuda taahhüdümüz var. Ama resme baktığınız zaman, meseleler birikmiş. Elektrik medeniyetin ölçüsüdür. Kestiğiniz zaman savaş çıkıyor. Kimseyi memnun edemezsiniz. İnsanı en çok anası sever. Anası bile şikayet eder. Çok eski şebekeler olduğunu biliyoruz. Gerek şehir merkezinde, gerek köylerde yapacak bir sürü işimizin olduğunu biliyoruz. Çünkü biz Çanakkale'den Yalova'ya kadar geniş bir coğrafyaya hizmet vermeye çalışıyoruz. 2,5 milyon abonemiz var. Sanayinin geliştiği, enerji tüketiminin arttığı, turizmin geliştiği geniş bir coğrafyaya hizmet veriyoruz. Eksiklerimizi de biliyoruz. Ancak bu yıl tabloya baktık. 2012 yılında şehir merkezine bir sürü yatırımımız var. Köylere yatırımlar var. Yapılacak köy yatırımları da var. İnegöl'e bağlı Doğanyurdu grubu var. Enerji nakil hatları yapılacak. Oylat grubu yapılacak. Ayrıca şehir merkezine de trafo koyuyoruz. Arkadaşlarımızın belirlediği 15 yere trafo koyduk. 4 tane daha koyulacak" dedi.

2013 yılında kırsal kesime daha fazla ağırlık vereceklerini ifade eden İslamoğlu, "Kırsal kesimde tabi öncelikleri belirlemek lazım. Verdiğimiz sözü de tutmamız lazım. Onu da biliyorum. Ben her yıl 105 milyon lira yatırım yapma sözünü devlete verdim. Yapmazsak olmaz. Bu bizim şirketin taahhüdü. Öncelikle trafo lazım olan köylere, trafo koyacağımı söyleyeyim. Yatırım da olmasa bile koyacağız. Çünkü, havuzu güçlendirmemiz lazım. Adam gibi enerji için hatları iyileştireceğiz. Aydınlatma konularına çok ağırlık veriyoruz. Sizin 24 saat elektrik yakmanız için elimizden geleni yapacağız. Özellikle üst köyleri bitireceğiz. Arıza olduğu zaman enerji kaybediyoruz. Mutlaka trafo koyacağım. Trafo olmayınca gerilim düşümü oluyor. Elektrikli cihazlar bozuluyor. Bunun farkındayız. Elimizden ne geliyorsa bütün şartları zorlayacağız" diye konuştu.

Muhtarların özellikle 186 elektrik arıza hattından şikayetçi olmalarını da değelendiren İslamoğlu, "İnegöl'e ayrı bir telefon verilecek. Arkadaşlar size bunu iletecek. 186'nın haricinde 2. hattı kullanabileceksiniz. Her işletmenin telefonu olacak. Genel çağrı merkezine de bir iyileştirme getiriyoruz. Günde 800 çağrı alıyor. Onun da farkındayım. Ancak bu işletmeleri canlandırınca yükü de azalacak. Leyleklerin çarpılması yüzünden olan elektrik kesintileriyle ilgili orta gerilim hatlarında çalışma yapılacak. Proje mühendisi arkadaşlara talimat verdim. Bu bir süreçtir. Yol yürümekle biter" dedi.

UEDAŞ'ın planladıkları yatırım programının 2-3 katını hayata geçirdiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Bu bizim onlarla kurduğumuz iyi ilişkilerin neticesidir. Çözümü hepimiz anında istiyoruz. Köylerden ve şehir merkezinden muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın ilettiği elektrik sıkıntıları var. Şikayetlerin başında 186 elektrik arıza konusu var. Hatta çok bekletildiği iletildi. İnegöl için verilecek hat başına bir kişi değil de en azından 2 kişi konulması daha iyi olacaktır. Bir de elektrik arıza ekibinin sayısının artırılması gerekiyor. Özellikle arızanın giderilmesi hususunda ekiplerin yetersiz olduğu söyleniyor. Bilgi ve beceri konusunda yetersizler. Bunun iyileştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber