Çetenin zorla hırsızlık yaptırdığı çocuklar kurtarıldı

İstanbul'un çeşitli semtlerinde gündüz vakti girdikleri evlerden hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 23 kişilik çete, operasyonla çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetenin tehditle ve döverek zorla hırsızlık yaptırdığı 5 çocuk kurtarıldı. Çocukların, işlemlerinin ardından ailelerine teslim edileceği öğrenildi. Kurtarılan çocukların ifadelerinde, ?Bacaklarımıza sopayla vurarak dövdükten sonra bize zorla hırsızlık yaptırdılar.? şeklinde suçladığı çete üyesi 23 kişi, işlemlerinin ardından 46 ayrı suça karıştıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, adliyeye çıkarılışları esnasında basın mensuplarına tepki gösterip, küfür yağdırdı.

Diyarbakır'dan kandırarak getirdikleri çocuklara hırsızlık yaptırdığı ileri sürülen hırsızlık çetesini takibe alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirilği ekipleri, 5 aylık takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. 11 Eylül sabahı İstanbul Bahçelievler, Güngören, Zeytinburnu, Beykoz, Fatih, Sultangazi ile Diyarbakır ve Mardin'de bulunan 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, grubun lider yardımcılığını yaptığı ileri sürülen Cemal B. (18)'nin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Zorla hırsızlık yaptırıldığı iddia edilen 5 çocuk da çetenin elinden kurtarıldı. Çete üyelerinin kaldığı adreslerde yapılan aramalarda, hırsızlıkta kullanıldığı belirtilen 4 otomobil, 4 tabanca, 85 fişek, 7 şarjör, 2 kilo 137 gram esrar, hırsızlıkta kullanılan delici ve kesici aletler ile çeşitli çalıntı elektronik malzemeler ele geçirildi. Operasyon anı, polis kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, ekiplerin kapıları kırarak evlere girmesi, arama yapmaları ve şüphelilerin gözaltına alınma anları yer alıyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan şüphelilerin tamamının daha önceden de hırsızlık suçlarından sabıkalı oldukları belirlendi. Şüphelilerden 4'nün hırsızlık suçundan tutukluyken, 'Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak tahliye oldukları öğrenildi.

Çetenin elinden kurtarılan ve zorla hırsızlık yaptırıldıkları ileri sürülen 5 çocuğun ifadelerinde, ?Çeşitli bahanelerle kandırdıktan sonra bizi Diyarbakır'dan İstanbul'a getirdiler. Burada bekar evlerinde tuttular. Bir süre sonra bize hırsızlık yaptırmaya başladılar. Hırsızlık yapmak istemediğimizde ise bacaklarımıza sopayla vurup döverek hırsızlığa götürdüler.? dedikleri açıklandıi. 5 çocuk ifade işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Şüphelilerin, gündüz vakti kapıların göbek kilidini kırarak veya açık pencerelerinden girerek 42 ayrı evden hırsızlık yaptıkları öğrenildi. Çete polisin takibindeyken, lideri olduğu iddia edilen Ersin A.(23)'nın 3 ay önce askere gittiği ve yerine geçen Cemal B.'nin grubu yönettiği tespit edildi. Şüphelilerin, çaldıklarından askerdeki liderlerine pay gönderdiklerinin dinlemeye takıldığı da öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 23 kişi, 'Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, hırsızlık ve uyuşturucu ticareti' olmak üzere toplam 46 suç dosyasından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber