5 liralık hesap işletim ücretini çok bulan vatandaş hakkını aradı, geri aldı

Elbistan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, mesaisinin büyük bir bölümünü kredi kartları aidatları ve dosya masraflarını geri almak için yapılan başvuruları karara bağlamak için harcıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012 Ocak ayından bugüne kadar yapılan bin 969 başvuru arasında bir bankanın 5 liralık hesap işletim ücreti kesintisini geri isteyenler bile var.

Elbistan'da Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuran vatandaşların en çok bankalardan şikâyetçi olduğu öğrenildi. Günlük 40 başvurunun yapıldığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nde özellikle dosya masrafı, yeniden yapılandırma masrafı, ekspertiz ücreti, 10 yıl geriye dönük kredi kartı aidatı, gibi bankacılık işlemlerinde alınan ücretlerin, tüketicilerin en çok şikayet ettiği konular olduğu bildirildi.

Bankaların kredi kullandırırken aldıkları dosya masrafı adı altındaki kesintilerle ilgili olarak açılan davalarda mahkemelerin tüketiciler lehine karar vermesi, Elbistanlıları da harekete geçirdi. Aldıkları kredilerden dosya masrafı adı altındaki kesinti yapılanlar, tüketici hakem heyetine adeta akın etti. Özellikle son günlerde hakem heyetleri, yapılan şikâyet başvurularından dolayı ciddi anlamda yoğunluk yaşıyor. Geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 700 başvuru kabul eden Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nde başvuru sayısı 2012'nin ilk 9 ayında bin 969'a ulaştı. Bu başvuruların 825'ini sonuçlanırken ve 2 raportörün bulunduğu Hakem Heyeti, çığ gibi artan başvurulara cevap vermekte zorlanıyor.

5 Lirasını bile kaptırmadı

Elbistan'da F. K (Fatih Kişif) adlı kişi, bir bankanın kendisinden kestiği 5 liralık hesap işletim ücretini talep etti. Nisan ayında başvuran F.K'nin talebi olumlu görüldü ve hakem heyetinin lehine verdi. Verilen kararla F.K 5 TL'yi bankadan tahsil etti. Dosya masrafı ve kredi kartı aidatlarının geri ödenmesi yönünde kararı alan 825 kişi de aynı şekilde bankalara müracaat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber