Şandır: BDP'li milletvekilleri 'PKK'nın sinesi' nitelemesini hak ediyor

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP milletvekillerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ancak PKK'nın sinesine dönebileceği'ne ilişkin nitelemeyi hak edecek davranışlar içerisinde bulunduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şandır, Başbakan Erdoğan'ın BDP'li milletvekilleri ile ilgili yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine, Türkiye'ye bölücü terör örgütünün arkasında durmanın, onu desteklemenin, teröristleri kucaklamanın suç olduğunu vurgulayarak, bu tür davranışların milletin vicdanını kanatacağını ifade etti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, dokunulmazlıkların kaldırılma ihtimaline karşı söylediği sözlerin kabul edilemeyeceğini belirten Şandır, "Ya TBMM'yi tercih edecekler, ya da PKK'ya katılacaklar. Onun da yeri Kandil'dir. Sayın Başbakan net söylemiş, muhatabı Selahattin Demirtaş'tır, cevabı o vermelidir." dedi.

CHP'Lİ İNCE: BAŞBAKAN MUHALEFET PARTİLERİYLE KAVGA ETMENİN ÖTESİNDE UZLAŞMAYI SEÇERSE İYİ OLUR

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP'li milletvekilleri için 'Bunlar sine-i PKK'ya dönerler' sözü ile ilgili, Başbakan'ın kendisine muhalif olan herkesle kavga içerisinde olduğunu öne sürerek, "Başbakan Türkiye'de bu terör sorununu çözmek istiyorsa muhalefet partileriyle kavga etmenin ötesinde uzlaşmayı seçerse daha iyi olur diye düşünüyorum." diye konuştu.

"BAŞBAKAN ELİNDEN GELİYORSA GENEL BAŞKANIMIZI MAHCUP ETSİN"

Bir basın mensubunun 'Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına karşın Başbakan'ın bir Alman yapımı el bombanın kaza ile düşmesi sonucunda Afyonkarahisar'daki olayın olduğuna dair açıklamaları var, nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna İnce, Başbakan Erdoğan'ın sonucu açıklaması gerektiğini, aksi takdirde kuşkuların devam edeceğini dile getirdi. İnce, "Ama bu ülkede bilirkişiler yok mu, bunun uzmanları yok mu, bunu çözemiyorlar mı? O zaman Başbakan'a düşen görev, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı'na laf yetiştirmek değil, gereğini yapmaktır, olayı aydınlatmaktır. Eğer elinden geliyorsa haydi mahcup etsin Genel Başkanımızı." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber