Hatay'da İslam karşıtı film ve ABD protesto edildi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, İslam karşıtı, ?Müslümanların masumiyeti' adlı filmin yönetmeni ve ABD, protesto edildi.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi İskenderun teşkilatının düzenlediği protesto mitingine Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı, İnsani yardım Derneği temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cuma namazına müteakip şehrin en işlek caddesi olan Şehit Pamir Caddesi'ndeki Boyacılar Parkı'nda toplanan Müslümanlar tekbirler getirerek, ?Kahrolsun Amerika, Kahrolsun Siyonizm' sloganları attılar.

Platform adına basın açıklaması yapan, Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil Çelik, ?Peygamber Efendimiz (sav)'e hakarete yeltenen ve infiale yol açan ?Müslümanların masumiyeti' adlı filmin yapımcısı Sam Bacile filmi provakatif bir siyasi tutum için yaptığını itiraf etti. Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı Sam Bacile, Amerikan Wall Street Tornunal Gazetesi'ne verdiği demeçte, ?İslam kanserdir, Müslümanlar da yok edilmesi gereken böceklerdir. Bu film ile İslamın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim' demiştir. Bu film için 100 İsrailli bağışçıdan 5 milyon dolar da aldığını ve filmi İsrail için yaptığını da söylemiştir.'? dedi.

Sam Bacile yaptığı bu film ile tüm dünyada infial uyandırdığını belirten Çelik, ?Çekilen bu film ile milyonlarca Müslümanın inancıyla oynayarak, İslam'a açık bir saldırı düzenliyorlar. Bizlerde bu düzeni yapanların yılmadan karşısındayız. Çeyrek yüzyıldır İslam coğrafyasında sürdürülen diyalog çalışmaları, Müslümanların aleyhine işlemeye devam ediyor. Müslümanlar aşağılanırken, İslami sembol ve değerlere saldırılıyor. Bizler Müslümanlar olarak, Peygamberimize(sav), kutsal kitaplarımıza, bir saldırı olduğu zaman top yekün dinimize, Peygamberimize(sav) ve kutsal kitaplarımıza sahip çıkmamız gerekmektedir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber