İrlandalı kadınların öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi

İzmir'de, İrlandalı turistleri öldürdüğü iddiasıyla tutuklu olan R.Ç. ile cinayete yardım ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkan babası E.Ç.'nin yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 18 Ağustos 2011'de 15 yaşındaki İrlandalı S.G., annesi Marion Elizabeth G. (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmore'den (50) haber alamayınca polise haber vermişti. Polis, genç kızın sevgilisi olduğu öğrenilen R.Ç.'nin (17) ifadesini almıştı. Çelişkili ifadeler veren R.Ç., iki kadını İzmir'de öldürdüğünü itiraf etmiş, Buca ilçesindeki ormanlık alanda cesetleri bulunmuştu. R.Ç., İzmir Adliyesi'nde tutuklanarak Bergama Çocuk Tutukevi'ne gönderilmişti. R.Ç.'nin tasarlayarak iki kişiyi kasten öldürdüğü gerekçesiyle iki defa ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmasını isteyen savcı, zanlının olay tarihinde 15-18 yaş grubuna dahil olması sebebiyle cezanın TCK'nin 31/3. maddesi gereğince indirilmesini, iki defa 18 ile 24 yıl arasında hapis verilmesini talep etmişti. İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında müşteki avukatı Barış Kaşka, olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla sanık R.Ç.'nin babası E.Ç.'nin de tutuklanması gerektiği yönünde talepte bulunmuş, bunun üzerine E.Ç. de tutuklanmış, hakkında İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış ve dosyaların birleştirilmesine karar verilmişti. Duruşmaya sanıklar R.Ç. ve E.Ç. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmadan önce arkasını dönerek seyircilere kaş göz ve el işareti yapan sanık R.Ç., mahkeme başkanı tarafından uyarıldı. Zapta aynı şekilde geçen diyaloğun ardından mahkeme heyeti tarafından R.Ç.'ye, İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Dairesi'nden gelen ve kemik yaşının 22 olduğunu belirten rapor ile cep telefonunun HTS raporları okundu. R.Ç.'nin, daha önce de Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi'ne gönderilerek el ve ayak bileklerinin pelvis grafisiyle alt ve üst çeneyi içine alacak şekilde panaromik grafisinin çekilmesi suretiyle yapılan yaş tespiti sağlık kurulu raporunda, 22 yaş sonucuyla uyumlu olabileceğine oybirliğiyle karar verilmişti. Masum olduğunu tekrarlayan sanık E.Ç. ise, "Ben suçsuzum. Karşı tarafın avukatının yönlendirdiği gizli tanığın verdiği ifadeye göre tutuklandım. Adalete güveniyorum. Gizli tanığın dinlenmesini istiyorum. Boşu boşuna 13 aydır yatıyorum. Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı. Tahliyemi istiyorum." dedi. Babasının suçsuz olduğunu söyleyen R.Ç. de, "Babam, boşuboşuna bir yıldır cezaevinde yatıyor. Altı kardeşim var, öğrenci hepsi. Eğer gizli tanık varsa dinlensin." şeklinde konuştu. Mahkeme heyetinin olay saatini sorduğu R.Ç., ''Cezaevi psikolojisi içinde olduğum için saati hatırlamıyorum. Mobese beni ormanın içine girerken görüyor ama babam görünmüyor. Elinizi vicdanınıza koyun, babam bir senedir boşuna yatıyor.'' dedi.

Önceki duruşmalarda her iki sanığın avukatlığını üstlenen Aydoğan Yolyapan ise mahkeme başkanının, 'iki sanık arasında menfaat çatışması bulunduğu' kararı doğrultusunda R.Ç.'nin avukatlığından çekildiğini ve sadece E.Ç.'nin avukatlığını yapacağını bildirdi. Av. Yolyapan, HTS raporlarına göre müvekkili E.Ç.'nin cinayetlerin işleniş zamanı olarak görünen saatlerde işyerinde olduğunu, diğer sanık R.Ç.'nin telefonundan ise olay bölgesinden sinyaller alındığını, müvekkilinin bir tek gizli tanığın ifadesi üzerine tutuklandığını söyledi. Mahkeme heyeti, HTS raporlarının bilirkişiye verilmesine, gizli tanığın dinlenmesine, R.Ç.'nin yaş tespiti için Nüfus müdürlüğüne bildirilmesine, her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, delillerin toplanması ve tanıkların dinlemesi gerekçesiyle 2012 Kasım ayına ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber