Yozgat'ta öğretmenlere 'demokratik okul kültürünü geliştirme' semineri verildi

Yozgat'ta öğretmenlere Avrupa Birliği Fonlarından desteklenen 'Demokratik vatandaşlık ve insan hakları' projesi kapsamında 'Demokratik okul kültürünü geliştirme stratejilerinin tanıtımı' semineri verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Özel Ergin Koleji'nde düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve proje ortaklarından Yozgat Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu müdürleri, öğretmen ve diğer personeli katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, ülkemizde demokrasi ve insan haklarına ilişkin değerlerin güçlendirilmesi ve bu bağlamda farkındalığın arttırılması, eğitim sistemimizin demokratik standardının yükseltilmesinin amaçlandığını belirterek, ?Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığınca geliştirilmiş olan 'Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Projesi' Avrupa Birliği hibe kaynakları kullanılarak Avrupa Konseyiyle birlikte yürütülmektedir. Proje kapsamında ülkemiz genelinde toplam 40 okul proje paydaşı olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda ilimiz Yozgat Lisesi ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu proje paydaşları arasındadır.? dedi.

Proje kapsamında öğrencilere okullarda verilen demokrasi eğitiminin eğitimden çok uygulamaya konulacağı belirtildi.

Konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Hakan Dündar, Yrd. Doç. Dr. Metin Elkatmış, Nalan Alican ve Hatice Demirbaş tarafından katılımcılara seminer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber