Bakan Eker'e siyah pilav ikram edildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e Trakya Tarımsal Araştırmaları Merkezi'nde siyah pilav ikram edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeltik Çalıştayı ve Tarla Günü etkinlikleri kapsamında Edirne'ye gelen Bakan Eker, çeltik sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde çeltik üretiminde geldiği noktaya değinen Eker, enstitü üretim sahasında geliştirilen, tamamı Türk uzmanlar tarafından geliştirilen çeltik türlerini inceledi. Yapılan incelemenin ardından Bakan'a enstitü tarlalarında yetişen çeltikten elde edilen pirinç türleri ikram edildi. Pirinçlerden en dikkati çeken ise anavatanı Çin olan ve deneme ekimine geçen yıl başlanılan siyah pirinç oldu. Bakan Mehmet Mehdi Eker, Edirne Valisi Hasan Duruer ve diğer protokol üyeleri ve davetlilere farklı türlerden pilav ikram edildi.

Filipinler'deki Uluslararası Çeltik Araştırmaları Enstitüsü'nden alınan iki cins siyah deneme üretimine geçen yıl başlandı. Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü arazisinde yapılan deneme ekiminde yaklaşık elde edilen 300 kilogram civarında Edirne, Adana ve Karadeniz bölgesinden talep eden çiftçilere dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber