Hastanede yangın tatbikatı

Hastane çalışanlarına yönelik yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Özel Universal Hastanesi'nde gerçekleştirilen yangın tatbikatına itfaiye, 112 acil servis ve AFAD ekipleri katıldı. Yangın alarmı üzerine olay yerine itfaiye ve ambulanslar yönlendirilirken, itfaiye ekibi 4.katta mahsur kalanları kurtarmaya çalıştı, ambulans ekipleri tahliye kapısından yaralıları almaya çalıştı. Yangın söndürme tüpü ile ateşin söndürülmesi gösterilirken, çıkan panik havasında hastaneden bebek kaçırmaya çalışan bir kadın güvenlik görevlilerince yakalanması senaryosu gerçekleştirildi.

Malatya Özel Universal Hastanesi Başhekimi Hüseyin Gülcan, şöyle konuştu:?Biz sağlık çalışanları olarak doğal afetler de yaşamayı koruma ve sürdürülmesini sağlama, durumun kötüleşmesini engellemeyle görevliyiz. Kurumumuz da başımıza böyle bir durum gelmesi halinde minimum can ve mal kaybı ile bu durumun atlatılabilmesi için almış olduğumuz eğitimle çalışanlarımızın bilinçli hale gelmesini sağlayacaktır.?

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) uzmanı Mustafa Türker ise, ?Başta kumu kurum ve kuruluşları olmak üzere bütün özel kurum ve kuruluşların, tabii ki insan sağlığı ile birinci derece alakadar olan sağlık kuruluşlarını bu tür doğal afetler, yangın, hasta tahliye, bina tahliye ve her türlü olağan üstü duruma karşı hazırlıklarını yerinde görmek ve uygulamak için bu tür tatbikatların yapılması güzel bir şey? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber