Birecik Müftülüğü hacı adaylarına tavaf provası yaptırdı

Hacı adayları, Birecik İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği hac seminerinde, Kâbe maketi etrafında tavaf provası yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde hacı adaylarına Ulu Cami'de düzenlenen provada ihrama nasıl girecekleri ve Kâbe'yi nasıl tavaf edecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Camide kurulan Kâbe maketi etrafında tavaf provası yapan adaylar, okunacak duaları da hep birlikte tekrarladı.

Hacı adaylarına yönelik düzenlenen uygulamalı seminerin önemine değinen Birecik Müftüsü Mekki Solmaz, teorik bilgilerle pratiğin ayrı şeyler olduğunu, seminerle hacı adaylarına teorik bilgilerini nasıl uygulayacaklarını gösterdiklerini vurguladı. Müftü Solmaz, bu yıl kendilerine hac ibadetini yerine getirmek için yaklaşık 2 bine yakın kişinin başvuruda bulunduğunu, ancak yaklaşık 150 kişinin kesin kayıt yaptırıp kutsal topraklara gideceğini ifade etti. Solmaz, Birecik'te geçen yıl hacca yaklaşık 250 kişinin gittiğini, bu yıl sayının ek kontenjan verilmemesi nedeniyle düştüğünü aktardı.

Müftü Solmaz, THY tarafından herhangi bir değişiklik olmaması halinde Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca gidecek hacı adaylarının 22 Eylül Cumartesi günü saat 21.00'de Ulu Cami'de kılınacak yatsı namazından sonra uğurlanacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber