Abdullah Gül'den flaş açıklamalar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2005 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Ekim yaklaştıkça provakasyonların artacağını belirten Gül, ?Bazıları bilerek yapıyor bazıları alet oluyor" dedi. İşte Abdullah Gül'ün açıklamaları.

3 Ekim tarihi yaklaştıkça provakasyonların artacağını belirten Dışişleri Bakanı Gül, ?Bazıları bilerek yapıyor bazıları alet oluyor. 3 Ekim'e kadar dışarıda ve içeride birçok provokasyonlar olacak. Hiçbiri sürpriz değil? diye konuştu. Gül, Türkiye'nin asla olağanüstü hal dönemine de geri dönmeyeceğini söyledi.

Adli yılın açılışı nedeniyle verilen resepsiyonda soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 3 Ekim yolunda Türkiye'nin önüne içeride ve dışarıda pek çok engel çıkartılacağını söyleyerek, ?3 Ekim'e kadar dışarıda ve içeride birçok provokasyonlar olacak.

Biliyoruz ki, dışarıda ve içeride de bu iş olmasın diye, bu işi baltalamak için uğraşanlar olacak. Kimileri alet olacak, kimileri bilerek girecek. Bunlarla ilgili istihbarat organlarımız var. Tabii bunlar sürpriz de değil? diye konuştu.

?TÜRKİYE GEÇMİŞE DÖNMEYECEK'

Türkiye'nin özgürlükler konusunda geri adım atmayacağını, geçmişe dönüşün mümkün olmadığını dile getiren Gül, ?Türkiye hiçbir zaman olağanüstü hallere geri dönmeyecek. Bunlar tarihte kaldı, geçmişte kaldı. Onlar zaten Türkiye'yi güçlendirmiyor.

Sanki kanun yokmuş, nizam yokmuş, sanki Türkiye'de terör örgütünü övmek propagandasını yapmak serbestmiş gibi bir imaj çıkarmak çok yanlış olur, böyle bir şey söz konusu değil. Yasalar uygulanıyor ve devam edecek. Terörle mücadele için bazı düzenlemeler gerektiğini de görüyoruz. Bazı gözden geçirmeler de yapılıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber