Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinin 88. yıldönümü törenlerle kutlandı

HASAN DEMİR | TRABZON - 15.09.2012 13:58 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinin 88. yıldönümü törenlerle kutlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Valilik önünde yapılan törene Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün, ülkenin düşman işgalinden kurtuluşunun kesin hamlesi olan Büyük Taarruz ve Dumlupınar Zaferi'nin 2. yıl dönümü törenlerini gerçekleştirdikten sonra gemiyle Karadeniz'e açıldığını ve başka bir yere uğramadan 15 Eylül 1924 günü Trabzonlularla buluştuğunu ifade etti.

Atatürk'ün bıraktığı mirasın önemi ve değerinin, bugün yaşanan gelişmelerle bir kez daha ortaya çıktığını belirten Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: ?Nitekim yine onun önderliğinde 1936 yılında imzalanan Montrö Antlaşması'nın hem ülkemiz, hem de Karadeniz Havzası'nın güvenliği açısından ne kadar hayati bir anlaşma olduğu açıkça görülmektedir. 20. yüzyıla damgasını vuran bir liderin ve milletin evlatları olarak bize düşen görev; onun idealleri olan tek vatan, tek bayrak ülküsünden taviz vermeden, iç ve dış yıkıcı teşebbüslere karşı tek yürek olarak karşı durmak ve insan sevgisi uygarlık idealini sürdürmektir."

Konuşmaların ardından gün dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere madalya ve ödülleri verildi. Başkan Gümrükçüoğlu, tören sırasında spor ayakkabısı isteyen bir gencin bu isteğini de karşılıksız bırakmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber