Nijerya'dan futbol oynamak için geldi, uluslararası dolandırıcı çıktı

İstanbul polisi, firmaların e-posta adresleri üzerinden şirket bilgilerini çalıp, kendi adlarına açtıkları banka hesaplarına bu şirketlerden para aktaran uluslararası bir dolandırıcılık şebekesini çökertti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyonda, kendini futbolcu olarak tanıtan Nijerya uyruklu bir kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şirketlerin hesabına e-posta üzerinden girip şirket bilgilerini hackleyen uluslararası bir dolandırıcılık şebekesinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan fiziki ve teknik takip sonucunda iki farklı şebekeye operasyon düzenlendi. Yapılan yazılı açıklamada, Hindistan Büyükelçiliğinin, Türkiye Ekonomi Bakanlığına yaptığı müracaatta Hindistan ve Çin ülkelerine ait iki ayrı şirketin e-posta hesapları üzerenden ticari faaliyette bulunduğu ve tüm görüşmeleri e-posta üzerinden gerçekleştirdiği belirtildi. Ancak Çinli firmanın e-posta adresinin ele geçirilmesi sonucunda gerçek Çinli firma yetkilileri ile görüştüğü zanneden Hindistan firmasının yönlendirmeler sonucu Türkiye'de açılan banka hesabına para havalesi yapıldı. Bunun üzerine ödeme neticesinde anlaşma sağladıkları ticari malın teslimin gerçekleşmemesi dolandırıldıklarını anlayan firma sahipleri harekete geçti. Dolandırıldıklarını fark eden firma sahipleri Türk Polisi ile irtibata geçti. Hemen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çılan soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde Hindistan firması tarafından banka hesabına para havalesi gerçekleştirilen ve hesaba yatırılan 9 bin 677 ABD Doları Türkiye'de bir banka şubesinden nakit para çeken Nijerya uyruklu 1 kişi Fatih'te yapılan bir operasyonla gözaltına alındı.

Öte yandan yetkililer, son günlerde Türkiye'de böyle bir dolandırıcılık şebekesinin faaliyetlerinin yeni olduğu, geçtiğimiz günlerde de, Türkiye ili Lübnan'da faaliyet gösteren iki firmanın da 2 Nijerya uyruklu kişi tarafındın aynı şekilde dolandırıldığını, hepsinin de kendilerini futbolcu olarak tanıttıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber