TİSK, bölgesel asgari ücrete karşı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2005 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, bölgesel asgari ücretin uygulandığı Hindistan, Çin gibi ülkelerde eyaletlerin bulunduğuna dikkati çekerek, "Ama Türkiye eyaletlerle idare edilmiyor. 'Asgari ücret Gaziantep'te şöyle olsun, Şanlıurfa'da böyle olsun' demek mümkün değil" dedi.

Kudatgobilik, Türkiye'de son günlerde yaşanan toplumsal gelişmeleri anımsatarak, "birilerinin, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelere başlayacağı 3 Ekim öncesinde, provokatif eylemler çıkarmaya çalıştığını" söyledi.

AB-Türkiye ilişkilerine de değinen Kudatgobilik, hükümetin, AB'ye ilişkin tavrını desteklediklerini bildirdi.

TİSK olarak, müzakere sürecinin başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Kudatgobilik, "4 Ekim günü güneş yeniden doğacaktır. AB olsa da, olmasa da doğacaktır. 'AB olmazsa batarız'... Hayır, Türkiye'de hiç kimse bunu söyleyemez. AB'den önce de Türkiye vardı, sonra da olacaktır. Dolayısıyla AB olursa iyi olur, ama olmazsa hiçbir şey olmaz. Türkiye yoluna devam eder. Yabancı sermayede bir duraklama olur, ama uzun vadede her şey yoluna girer"diye konuştu.
Kudatgobilik, Türkiye'nin, genç nüfusuna yeterli eğitimi verememesi ve istihdam sağlayamaması halinde, "Bangladeş'e, Hindistan'a döneceğini" öne sürdü.
Tuğrul Kudatgobilik, son zamanlarda gündeme getirilen öneride, Türkiye'de 3 ayrı asgari ücret talep edildiğini anımsatarak, bölgesel asgari ücretin uygulandığı Hindistan, Çin gibi ülkelerde eyaletlerin bulunduğuna dikkati çekti.

Kudatgobilik, "Ama Türkiye eyaletlerle idare edilmiyor. 'Asgari ücret Gaziantep'te şöyle olsun, Şanlıurfa'da böyle olsun' demek mümkün değil. Biz, asgari ücretin üzerindeki vergi ve sigorta yüklerinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu kadar verginin, asgari ücretliden alınması günahtır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber