'4+4+4' eğitim sistemine Başkent'te mitingli protesto

KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Eğitim-Sen üyeleri 4+4+4 eğitim sistemini Sıhhiye Meydanı'nda düzenledikleri mitingle protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen KESK, DİSK, TMMOB, TTB, Eğitim-Sen ve bazı sivil toplum kuruluşları 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek için Gar önünde bir araya geldi. ?Çocuk gelinler istemiyoruz', ?Çocuk işçiler istemiyoruz', ?Tribünde de sokakta da 4+4+4'e karşıyız' yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri buradan Sıhhiye Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında eylemci grup üyeleri attıkları sloganlarla da yeni eğitim sistemini protesto etti.

Miting nedeniyle emniyet güçleri Sıhhiye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Miting alanına gelen göstericiler, polis noktasında arandıktan sonra meydana geçti. Üzerlerinin aranmasını istemeyen SDP üyeleri ise, arama noktasında bulunan demir bariyerleri devirip alana girdi. Hızını alamayan göstericiler belediyeye ait otobüs duraklarının camlarını kırdı. Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından göstericiler alanda bulunan diğer grupların arasına katıldı. Toplanan gruplar adına burada ortak bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 4+4+4 eğitim sistemi eleştirildi.

Açıklamaların tamamlanmasının ardından protestocu grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber