DEKDER üyeleri kan bağışında bulundu

Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKDER) üyeleri, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buruciye Medresesi yanında düzenlenen kan bağışı kampanyasına dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Doldurdukları formlardan sonra doktor muayenesinden geçen dernek üyeleri, Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Koca'nın önderliğinde gerçekleştirilen organizasyonda Sivas halkını kan bağışı yapmaya davet etti. Türk milletinin bu tür konularda çok hassas olduğuna ve bunun örneklerini Gaziantep ve İzmir'de yaşanan olaylarda gördüklerine işaret eden Koca, vatandaşların yaralılara kan lazım olduğunda hastanelere akın ettiğine dikkat çekti.

Kan bağışının acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu hatırlatan Koca, ?Kan ver hayat kurtar, kan ihtiyacı her an ya da ummadığınız anda karsımıza çıkabilecek bir şeydir. Üyelerimiz bu konuda oldukça titiz davranarak bu kampanyamızda bize oldukça destek oldular. Bizler Sivas halkını da bu kampanyaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, kan ihtiyacı bir gün hepimizin başına gelebilir. Kan her zaman ihtiyaç duyulabilecek bir gereksinimdir. Bütün halkımıza, 'kan bağışı yap, hayat kurtar' diyorum.? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kan bağışında bulunan dernek üyelerinin yoğun ilgisi takdirle karşılandı. Sivas Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Orhan Erdağ, dernek yönetimine ve üyelerine gösterdikleri duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber