Çağlayan Murat Lisesi öğrencisi Taha Güven, Çapa Tıp'a yerleşti

Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Lisesi öğrencisi Taha Güven, 575 puanla Çapa Tıp Fakültesi'ne birincilikle yerleşti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başarılı öğrenci, daha önce TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda kimya dalında aldığı altın madalya ile Şanlıurfa'nın gururu olmuştu.

Özel Çağlayan Murat Lisesi Müdürü Ahmet Aslan, Taha Güven'in günlük düzenli etüt ve ders çalışma programlarına katılarak başarıyı yakaladığını söyledi. Ahmet Aslan, " Taha Güven sistemli çalıştı. Girdiği bütün sınavlarda bölge birinciliğini aldı. Uzun süre olimpiyatlara hazırlandı. Altın madalya ile döndü. Bizi de en güzel şekilde temsil etti. Biz bu nedenle bundan sonra olimpiyat için hazırlanacak öğrenci sayımızı arttıracağız. Bu şekilde daha toplu bir başarıya ulaşma hedefindeyiz.? dedi.

Çapa Tıp'a birincilikle yerleşen Taha Güven ise birçok okula rahatlıkla girebildiği halde Çapa Tıp'ta özellikle ısrarcı olduğunu söyledi. Güven, "Çapa Tıp alanında isim yapmış, oturmuş sistemi olan bir fakülte. Amacım tanısı konulamayan hastalıklar üzerinde çalışmak. Özellikle onkoloji üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Çünkü bu hastalığın henüz bir tedavisi yok." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber