Yeni yerleşimde çöp sorunu insan sağlığını tehdit ediyor

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi yeni yerleşim bölgesi Karaman-Camili ve Korucuk'ta çöp konteynerleri bulunmaması nedeniyle kaldırıma bırakılan çöpler, çevre kirliliğine yol açıyor. Sokak hayvanları ve rüzgarın etkisiyle etrafa saçılan çöpler, insan sağlığını tehdit ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı Belediyesi'nin, konteynerlerini kaldırdığı yeni yerleşim bölgesinde çöpler, haftanın üç günü belirlenen saatlerde toplanıyor. Vatandaşlar, evsel atıklarını poşetler içinde dışarı bırakıyor. Belediye ekipleri de belirlenen gün ve saatlerde bu çöpleri alıyor. Ancak vatandaşların, çöplerini çeşitli sebeplerle belirlenen gün ve saatten önce ya da sonra bırakmaları olumsuz görüntülerin yaşanmasına neden oluyor. Açığa bırakılan çöpler sokak hayvanlarınca parçalanıyor. Açığa çıkan çöpler etrafa yayılıyor. Çöp suları kaldırıma ve yola akıyor. Etrafa yayılan çöpler, toplanmadığı için çevre kirliliği oluşturuyor.

Mahallelerdeki bazı site yönetimleri, çöp sorununu kendi yöntemleriyle çözmeye çalışıyor. Tel kafesler yapılarak çöp sorununa çözüm bulma yoluna gidilse de kafesler köpeklerin çöpleri parçalamasına ve dağıtmasına engel olmuyor. Cazip hale getirilmeye çalışılan yeni yerleşim bölgesinde, yolda yürüyen vatandaşın çöpünü atacağı çöp kutusu da bulunmuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber