2 bin 700 metrede bisiklet keyfi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından adım adım ilerletilen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi, değişik aktivitelere sahne olmaya devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadece kışın kayak yapılan bir merkez olmaktan öte dört mevsim çeşitli sosyal ve sportif etkinliklerin düzenlendiği bir mekan olarak planlanan ve bu doğrultuda yatırımlar yapılan Erciyes'te son olarak da dağ bisiklet yürüyüşü yapıldı. Erciyes'te bir araya gelen bisikletliler, 2 bin 700 metrede bisiklete binmenin keyfini yaşadılar.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Hacılar Kapı'da başlayıp dağ parkuru ve yol parkuru olarak iki ayrı etapta devam ederek Tekir Kapı'da sona eren ve yaklaşık 300 bisikletlinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Dağı'nı yaz kış aktivitelerin gerçekleştiği bir merkez olarak planladıklarını ifade ederek, "Erciyes'te çok büyük bir proje hayata geçiyor. Kayseri tarihinin en yüksek bedelli projesi adım adım ilerliyor. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi, Kayseri'nin geleceğini şekillendirecek bir proje.Genelde kışın kayak yapılan bir yer olarak bilinen Erciyes'i hem gerçek anlamda bir kayak merkezi yapacak hem de yaz mevsiminde de çeşitli aktivitelerin yapıldığı mekan haline getirecek bir projemiz var. Kış sporları merkezi olarak Erciyes'i dünyaya açacağız ve uluslararası kayak yarışmalarına evsahipliği yapacağız. Bu proje ile turizmden daha fazla pay alacağız. Ayrıca gençlerimize iş imkanı doğacak ve de bu sektör kendi sanayisini doğuracak. Kayseri'deki fabrikalar yakın zamanda kayak malzemeleri ve kayak kıyafetleri üretecek. Tabi bütün bunların yanı sıra bir de şehirdeki sosyal hayat canlanacak. Burada yaz-kış insanlar keyifli vakit geçirecekler. Yaz sporları alanında 20 ayrı aktivite planlanıyor. Bundan sonra yazın da burada insanlar daha iyi ortamlarda biraya gelecekler. Bugün de bisiklet sporuna gönül verenlerin bir araya geldiği bir etkinlikte beraberiz. Destek oldukları için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Özhaseki'den sonra söz alan Bisikletliler Derneği Başkanı Mehmet Lüzumlular da bundan sonra sürekli Erciyes'te olacaklarını ifade ederek, "Erciyes, çok hızlı gelişiyor ve değişiyor. Bizim gibi bisiklete gönül vermiş insanlar için çok güzel parkurlar yapılmış durumda. Bundan sonra sürekli olarak Erciyes'te olacağız ve festivaller düzenleyeceğiz. Bize bu imkanı sağlayan değerli Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dernek Başkanı Lüzumlular, konuşmasının ardından Başkan Özhaseki'ye bir teşekkür plaketi takdim etti.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen programa ilginin büyük olduğuna vurgu yaparak, "Erciyes'i hem yaz hem de kış mevsiminde dolu dolu aktivitelerin olduğu bir merkez haline getirecek Erciyes Master Planı hızla ilerliyor. Burada sadece kayak yapılmayacak, çok çeşitli aktiviteler olacak. Bunlardan birisini de şimdi hep birlikte yaşıyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında bisikletlilerimiz Hacılar Kapı'dan Tekir Kapı'ya ulaşacaklar. Bir kısmı 6 kilometrelik dağ parkurunu bir kısmı da 15 km.lik asfalt parkuru kullanacaklar. Ayrıca bisiklet akrobasi gösterileri düzenlenecek. Ardından da Tekir Kapı'da buluşup programı sonlandıracağız" dedi.

Düzenlenen etkinliği katılan bisikletliler de Erciyes'in yükseklerinde bisiklet sürmenin keyfini yaşadıklarını ifade ederek, "Erciyes çok değişik aktivitelere sahne olmaya başladı. Bizler de bugün Erciyes'in zirvesine yakın yerlerde bisiklet sürmenin keyfini yaşadık. Çok değişik, çok farklı bir duyguydu. Bundan sonra sürekli olarak burada bisiklet sürmek istiyoruz" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber