İlçe Emniyet Müdürü Afşar'dan öğrenci servis sürücülerine uyarı

Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar, öğrenci servisi hizmeti verecek sürücüler uyardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afşar, yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nin 28 Ağustos tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak son haliyle yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Afşar, öğrencilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nce okul öğrenci servislerinin uyması gereken kuralların ilgili yönetmelikle belirlendiğini ve bu kurallara servis sürücülerinin uymalarının zorunlu olduğunu belirtti.

Kurallara uymayan sürücülerin Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılacağını ifade eden Avşar, şu uyarılarda bulundu:

"Servis sürücüleri okul servis araçlarının arkasında 'Okul Taşıtı' levhasını numunesine uygun renk, ebat ve şekilde reflektif olarak bulunduracaktır. Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı. Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik ile Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde belirtilen standart, nitelik ve sayıda araç, gereç ve malzemeler her an kullanılabilir durumda bulundurulmalı. Taşıtlar temiz, bakımlı ve güvenli olmalı, her öğrenci için emniyet kemeri bulunmalı."

Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney

Yayıncı: Mustafa Yıldız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber