Enkaz okulda eğitim endişeli başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 12:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ataşehir'de, taşeron firmanın 6 ay önce bitirmesi gereken güçlendirme çalışmalarını tamamlamadan enkaz halinde bıraktığı Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu'nda eğitim endişeli başladı. Öğrencilerin harabe görünümlü okulda eğitime başlamasına tepki gösteren veliler, halen yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını söyledi.

Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu'nda deprem güçlendirme çalışması yapılabilmesi için geçen yıl ağustos ayında ihale yapılmıştı. İhaleyi 1 milyon 870 bin liraya alan inşaat firması, işe başlamadan başka bir taşeron firmaya vermişti. İnşaatın 170 gün içinde bitirileceğinin taahhüt edilmesi üzerine öğrenciler başka bir okulda eğitime başlamıştı. Ancak taahhüt edilen sürenin 6 ay aşılmasına rağmen zarar ettiğini öne süren inşaat firması, okulu enkaz halinde bırakarak kaçınca öğrenciler ve velileri endişeli bir bekleyiş almıştı.

Bugün 17 milyon öğrencinin ders başı yaptığı eğitim yılında Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu'da da eğitime başlandı. Sabah saatlerinde kapılarını öğrencilere açan okuldaki sıkıntıların ise aradan geçen zamana rağmen giderilemediği belirtildi. Çocuklarını sınıflara bıraktıktan sonra gazetecilere açıklama yapan bazı veliler, okuldaki görüntülerden endişeli olduklarını söyledi. Özellikle bazı katlarda bitirilemeyen çalışmalar nedeniyle güvenlik zafiyeti yaşandığını anlatan veliler, yetkililerin gerekli önlemleri almasını istedi.

Çocuğunu Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu'na yazdırmak zorunda kaldığını belirten Nuray Başaran, ?Çocuklarımızı getirip mecburen bıraktık. Ancak içerde pek iç açıcı bir durum yok. Halen sıkıntılar giderilmiş değil. Sadece bahçedeki çamurlar biraz temizlenmiş. Katlardaki sorunlar devam ediyor. Çocuklarımızın başına bir şey gelir diye çok korkuyoruz.? dedi.

İsminin yazılmasını istemeyen başka bir veli de, ?Katlarda hava boşlukları var. Çevresinde hiçbir güvenlik önlemi alınmamış. Çocuklar o boşluklara düşebilir. Çok endişeleniyoruz. Başka çehremiz olmadığı için çocuklarımızı okula bıraktık.? şeklinde konuştu.

Öte yandan, 'enkaz okul' olarak kamuoyu gündemine gelen Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu Müdürü Önder Evcüman hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Okulda çekim yapılmasına izin verdiği gerekçesiyle hakkında inceleme başlatılan Evcüman'ın, bu sabah itibariyle kimsenin okula girmemesi için güvenlik görevlisine talimat verdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber