Kastamonu eski eşi tarafından kaçırıldı, zorla senet imzalatıldı

Kastamonu'nun Araç İlçesi'nde yaşayan ve 10 yıldır kasaplık mesleği ile geçinen 30 yaşındaki Mehmet Kesici, 4 yıl evli kalıp boşandığı eşi Vildan Karadağ (28) ile eşinin sevgilisi Şenol Diri tarafından kaçılarak kendisine zorla boş senet imzalatıldığını iddia etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boşandığı Vildan Karadağ'dan 2 erkek çocuğu bulunan Mehmet Kesici, eşinin kendisini Şenol Diri ile aldattığını öğrenince 2010 yılında mahkeme kararı ile boşandı. Çocuklarının velayetini mahkeme kararı ile üzerine alan Mehmet Kesici, anneleri olan Vildan Karadağ ile sevgilisi Şenol Diri tarafından silah zoru ile kaçırılıp, yine aynı şekilde kendisine 4 ayrı boş senet imzalatıldığını öne sürdü.

19 Eylül 2011'de eski eşi sevgilisi tarafından kaçırılan Mehmet Kesici, olayı mahkemeye taşıdı. Jandarmanın zamanında görevini yapmadığını iddia eden Kesici'nin ilk duruşması 20 Ekim 2012'de Kastamonu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

ZORLA SENET İMZALATILDI

Başından geçen olayı anlatan Mehmet Kesici, 4 yıl evli kaldığım eşimnin beni aldattığını görünce ayrıldım, bir yıl sonra da çocuklarımızı görmek istedi. 1,5 yıl önce buluştuğumuz yerde sevgilisi Şenol Diri ile bana tuzak kurup, silah zoruyla Köseler Ovası mevkiine götürdüler. Şenol Diri, ellerimi zincirle bağlayıp, Araç ilçesinin Fındıklı Köyü'ndeki evine götürdü, zorla senet imzalattırdılar. Banha, 'eğer imzalamazsan seni öldürür, burada bırakır, haneye tecavüz ettiğini söyleriz' dediler.

JANDARMA GÖREVİNİ YAPMADI

Senet imzalatıldıktan sonra Köseler mevkiinde boşandığı eşinin ve sevgilisinin kendisini serbest bıraktığını belirten Kesici, Beni bıraktıklarında jandarmaya gidip ihbarda bulundum. Jandarma o gün görevini yapmadı. Onları yakalamadı. Avukat tutup şikayette bulundum. Avukatımın çabaları sayesinde jandarma, savcıyla birlikte 1 hafta sonra beni kaçırdıkları eve baskın yaptı. Baskında bana imzalatılan 4 senetten 1 tanesi ve beni kaçırmakta kullandıkları kuru sıkı bir silah bulundu. Bana imzalatılan diğer 3 senet yok. Ben senetlerimin bulunmasını istiyorum diyerek yetkililerin zamanında görevini yapmadığını söyledi.

TANIKLAR İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Mahkemede kendisi lehine tanıklık yapacak şahitlerin yapılan baskılar sonucu ifadelerini değiştirdiklerini de iddia eden Kesici; İlk etapta benim lehime ifade veren tanıklar, şimdi mahkemeyi yanıltmak için ifadelerini değiştirdiler. Ben ilk ifadelerinin geçerli olmasını istiyorum. Davadan vazgeçmem için dolaylı bir şekilde beni uyardılar. O akşam jandarmaya gittiğimde görevini yapmadı. Onun için jandarma hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Olaydan 15 gün sonra bir jandarma astsubayı da bu olayın peşini bırakmam gerektiğini söyledi. Onun için onlardan da şikayetçiyim diye konuştu.

20 Ekim 2012 tarihinde görülecek ilk duruşmada zanlıların kişiyi hürriyetten yoksun kılma, yağma ve mala zarar verme gibi suçlardan yargılanacakları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber