Rize'de 64 bin öğrenci ders başı yaptı

Rize'de, yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte 64 bin 728 öğrenci ders başı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlde 2012-2013 eğitim yılı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulması sonrası yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu'nda devam eden İlköğretim Haftası kutlamalarına Rize Valisi Nurullah Çakır, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, il milli eğitim müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Vali Çakır ve beraberindekiler, protokol için ayrılan koltuklara oturmadı. Koltuklara, Vali Çakır'ın talimatıyla okul bahçesinde ayakta bulunan veliler oturdu. Çakır ve protokol, kutlamaları ayakta izledi.

Rize Valisi Çakır, kutlamalarda yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün şehirdeki eğitim faaliyetleri adına önemli çalışmalar başlattığını hatırlatarak, ?Geçtiğimiz hafta yapılan 1. Rize Eğitim Şurası'nın ilin eğitimine büyük katkılar yapacağını düşünüyorum. İlin 2023 yolunda eğitim stratejilerinin belirleneceği bu şuranın gerçekleşmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım da kutlamalarda yaptığı konuşmada, 64 bin 728 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi. Yıldırım, 3 bin 728 öğretmen ile Rize'nin eğitimine hizmet edeceklerini ifade etti. Kutlamalar, okunan şiirler ve halk oyunları gösterileriyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber