Öğrencilerin sıralarına 4,5 milyon ücretsiz ders kitabı bırakıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 2012?2013 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla okula yeni başlayan öğrencilerin sıralarına 4,5 milyon ücretsiz ders kitabı bırakıldığını bildirdi.

Mustafa Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da 410 bin civarında öğrenci ve 20 bin 768 öğretmenin ders başı yaptığını belirtti. Köse, ?Başbakanımızın talimatıyla başlatılan Fatih Projesi ile 87 lisede akıllı tahta kuruldu ve öğrencilerimiz ile öğretmenlerimizin hizmetine sunuldu. 21. yüzyılın gereklerini doğru okuyan ve pilot uygulamalarını yaygınlaştıran hükümetimizin bu alandaki icraatı, bilhassa gençlerimiz ve çocuklarımız tarafından ilgiyle, sevinçle karşılandı. 4,5 milyon ücretsiz ders kitabı bugün okula başlayan öğrencilerimizin sıralarında hazır edildi.? dedi.

Birçok alanda olduğu gibi eğitim sisteminin de '2023'te lider ülke Türkiye' hedefine göre yeniden dizayn edildiğine dikkat çeken Köse, şu ifadelere yer verdi: ?Demokrasi, insan hakları, hürriyet ve şahsiyete hürmet anlayışı içinde, ülkemize milletimizin istediği yeni ufuklar açan hükümetimiz; eğitim hayatımıza da damga vuracak köklü değişikliklere imza attı. 2023'te 'lider ülke Türkiye' hedefine odaklanmış, çocuğuyla-yaşlısıyla, kadını-erkeğiyle, bir olan, iri olan, diri olan bir toplum yapısı ve aydınlık bir gelecek özleyenler, hükümetimizin eğitim alanındaki atılımlarını da takdirle karşılıyorlar. Nitekim 4+4+4 tartışmaları ve ilkokula başlama yaşının 66 aya çekilmesi ile ilgili, hırçın bir muhalefet sergileyen AK Parti karşıtlarının meydan ve medya destekli boykot çağrılarına halkımız itibar etmedi. ?İstemezükçü muhalefet' anlayışının kendini yeniden gözden geçirmesi ve milletin taleplerinin doğru okunması açısından ders çıkartılması gereken bir durum. Elbette siyaset kurumunun da eksikleri ve yanlışları olabilir. Önemli olan çağın ihtiyaçları ve toplumun özlemlerini iyi okuyabilmek, yanlışını fark edip dönebilmektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber