'Eğitimde başarı için öğrenci, öğretmen, veli ve idareci birlikteliği önemli'

Trabzon Valisi Recep Kızılcık; öğrenci, öğretmen, veli ve idareci birlikteliğinin sağlanması ile eğitimde başarının daha kolay geleceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kızılcık, 2012-2013 yeni eğitim yılının ilköğretim haftası açılış törenine katıldı. Bedri Rahmi Eyüpoğlu İlkokulu ve ortaokulunda düzenlenen törene; Vali Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, kamu ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, sürekli kendini geliştiren, dünya ile yarışan bir gençlik yetiştirmek gerektiğini belirterek, öğrenci, öğretmen, veli ve idareci birlikteliğinin sağlanmasıyla başarının daha kolay geleceğinin altını çizdi. Eğitim öğretim yılında en büyük sorumluluğun öğretmenlere düştüğüne işaret eden Kızılcık, öğrencilere şöyle seslendi:

"Binalarımız ne kadar kaliteli olursa olsun, eğitim ve öğretim araçlarımız ne kadar teknolojik olursa olsun, önemli olan sizlere sevgi ve şefkatle yaklaşacak öğretmenlerin ve idarecilerin olmasıdır. Üç aydır okulda sizleri bekleyen öğretmenleriniz ile buluşacaksınız. Yeni uygulamaya sokulan 4+4+4 sistemi ile sizler kabiliyetinize uygun şekilde yerleştirileceğiniz okullarda dünya gençliği ile yarışan insanlar olacaksınız. Sizlerin kendine güvenen, analitik düşünen birer birey olarak yetişmenize son derece önem veriyoruz. Değerli yavrularımız, sizler de kendilerinizi yeni müfredata adapte ediniz. Çünkü sizler bizler için son derece önemlisiniz. Dünyada fark edilen bir ülke olmamızda siz genç nüfusun payı çok yüksek." şeklinde konuştu.

Trabzon'da eğitime yeni başlayan öğrenci sayısıyla ilgili bilgiler de veren Vali Kızılcık, "İlköğretim birinci sınıfa kayıt olan öğrenci sayısı 12 bin 261. Ortaöğretime kayıt olan öğrenci sayımız ise 13 bin 100. Derslik başına düşen öğrenci sayısına baktığımızda okul öncesi eğitim kurumlarında 22, ilk ve ortaokulda 21, ortaöğretim kurumlarımızda ise 26.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber