Bir garip yolculuk

İstanbul'dan, Antalya'nın Alanya ilçesine gitmek üzere şehirlerarası bir firmanın otobüsüne binen yolcular, otobüsün arızalanmasıyla 4 otobüs değiştirmek zorunda kalınca isyan etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dördüncü otobüse bindirilmek istenen yolcular uzun süre direndikten sonra 3'üncü otobüsle yolculuklarına devam etti.

Dün gece 22:30'da İstanbul Esenler Otogarı'ndan Antalya'nın Alanya ilçesine gitmek üzere yola çıkan 50 yolcu, yolda 3 otobüs değiştirince mağdur oldu. Yolda bindikleri iki otobüsün arıza yapması üzerine bir üçüncü otobüsle Antalya Otogarı'na ulaşabilen yolcular, burada tekrar otobüs değiştirmeleri gerektiğini öğrenince çileden çıktı. Antalya Otogarı'nda otobüsten inen yolcular, Alanya'ya ulaşmak için 4'üncü otobüse geçmeyeceklerini belirterek, yetkililerin kendilerine bir açıklama yapmasını istedi. Sinirlenen yolcuları güvenlik görevlileri ve polis sakinleştirdi.

Otogarda araçlarından inen yolculardan Mehmet Çetin, Antalya'da saat 12:00'de olmaları gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: ?Araç Kütahya'da bozuldu. Bir araç daha geldi. Onun da frenleri tutmuyormuş. Zar zor Antalya girişine kadar geldik. O araçta hararet yapınca bir araç daha istendi. O araçta bizi Antalya'ya kadar götüreceğini, Alanya'ya gitmek için başka bir araca binmemiz gerektiği söylendi. Bakımsız bir araçla Antalya'ya kadar geldik. Bilet aldık, mağdur olduk. Saat 16.00 oldu gideceğimiz yere ulaşamadık?

Bir diğer yolcu Beyazid Cebir ise saat 11:00'de olması gerekirken, saatin 16:00 olduğunu ve gideceği yere ulaşamadığını belirtti. Bindikleri ilk aracın Kütahya'da arızalandığını ve 5 saat beklediklerini söyleyen Cebir, şöyle konuştu: ?Gelen aracın frenleri arızalı çıktı. Biz o araçla yokuşları indik. Ardından Antalya girişinde bir araç daha değiştirdik. Şimdi otogardayız, bir araç daha değiştirmemiz isteniyor. Zaten 50 yolcunun hayatı tehlikeye atıldı. Mağdur olduk.?

İlkay Koç isimli yolcu ise 20 saattir yollarda olduklarını hatırlatarak, ?Bu kadar sürede Alanya'ya ulaşamadık. 4. aracı değiştirmemizi istiyorlar? dedi.

Yolcuların geldikleri araç ile yolculuklarını tamamlamak istemesi üzerine firma yöneticisi yarım saatlik bir beklemenin ardından otobüsün hareket etmesine izin verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber