Diyarbakırlı Ayşe, Türkiye birincisi oldu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde işsiz ve yoksul Cengiz ailesinin 7 çocuğundan ortancası olan Ayşe Cengiz, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da olayların merkezi olarak bilinen Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi'nde oturan ve Yunus Emre İlköğretim öğrencisi Ayşe Cengiz (13), girdiği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda tam 500 puan aldı. İşsiz olan baba Zülküf ile Gazal Cengiz'in 7 çocuğunun ortancası çocuğu olan 5. sınıf öğrencisi Ayşe Cengiz, yurt genelinde yapılan Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na girdi. Gece gündüz ders çalışarak sınava hazırlandığını belirten Ayşe Cengiz, Fen ve Teknoloji, Sosyal bilgiler, Türkçe ve Matematik testlerinden 100 sorunun tamamına doğru yanıt vererek 500 tam puan alarak bir mucizeye imza attı. Türkiye birincisi olan Ayşe Cengiz, liseyi bitirene kadar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aylık ortalama 150 TL burs alacağı öğrenilirken Ayşe ise sevinçli olduğunu belirtti.

Maddi imkansızlıklar yaşayan ve Bağlar Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda okuyan Ayşe Cengiz'i, Bağlar İlçe Kaymakamı Dursun Balaban makamında ağırlayarak hediye olarak tam altın taktı. İlk bursuyla, kardeşine ve annesine giysi alacağını anlatan Ayşe Cengiz, ?Babam işsiz olduğu için ailemizin maddi durumu oldukça düşüktü, çoğu zaman harçlık almadığımdan dolayı yürüyerek okula gidiyordum. Denemelerde iyi sonuç aldıktan sonra öğretmenlerim bana kitap hediye etiler. Ben de onların desteğiyle girdiğim sınavda Türkiye birincisi olduğum için çok mutlu oldum. Yakın çevremizde kız çocukları pek okutulmuyor. Burs parası alacağımdan ve başarılı olduğumdan ötürü ailemin beni okutacağına artık kesin gözüyle bakıyorum. Yoksul hastalara şifa dağıtmak için doktor olacağım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber